Миню и синът на кмета на Карнобат остават в ареста

 Според Апелативния специализиран съд има данни, че задържаните участват в организирана престъпна група

Собственикът на „Винпром Карнобат” Миню Стайков остава за постоянно в ареста. Това реши Апелативният специализиран съд след близо 12-часово заседание, съобщава бТВ.
В ареста остава и роднината на Стайков – Белун Хазърбасанов, както и синът на карнобатския кмет – Иван Димитров. Тримата бяха обвинени за данъчни престъпления и пране на пари.
Според съда има достатъчно данни на този етап, че задържаните са участвали в организирана престъпна група. Те допълниха, че ако им се наложи по-лека мярка, има вероятност да окажат въздействие върху свидетели по случая.
Съдът оцени показанията на полицейските служители, които два месеца са наблюдавали фабриката за цигари и установили камионите и ремаркетата, които извозвали тютюневите изделия, както и пилотната им кола, съобщава Нова телевизия.
Става въпрос за много сериозна дейност и тежестта на обвинението е напълно достатъчна за задържане под стража, посочиха магистратите. Също така, според съдебния състав, не трябва да се подценява и възможността обвиняемите да повлияят на свидетелите по делото.
Специализираната прокуратура подозира алкохолния бос и за злоупотреба с евросредства. Установено е, че деветима младежи – деца на служители на обвиняемия, са регистрирали еднолични дружества и са получили 7 милиона лева средства по програмата „Млад фермер”. За това вече е информирана и Службата за разследване на измами с евросредства (ОЛАФ).