Нов удар по „Бойко III”: Манолев изгоря заради разкрития за инциденти на пътя

Този удар срещу кандидата за министър идва от кръга „Капитал”, които навремето сложиха Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков, разкри Волен Сидеров

Александър Манолев отказа да стане министър на транспорта след разговор с премиера Бойко Борисов. На извънреден брифинг той посочи като причина за оттеглянето си медийни спекулации срещу него, съобщава бТВ.

Това е координирана атака срещу мен от определена група със скалъпени твърдения и без никакви доказателства, заяви Манолев.

Той не назова вестник „Капитал”, но часове преди изявлението му, там беше публикувана статия за участието му в два инцидента на пътя. Както и за съдружията, в които е участвал преди да влезе в изпълнителната власт.

Коалиционните партньори останаха изненадани от развоя на събитията, но директно посочиха откъде идва атаката. Волен Сидеров обяви, че „този удар идва от кръга „Капитал”, които навремето сложиха министри“. „Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков – това бяха министрите на „Капитал”, сега няма министри и много ги е яд”, каза вождът на „Атака”.

Социалистите пък определиха ситуацията като действия в състояние на паника. Георги Свиленски от БСП обяви, че нищо повече не може да ги изненада. „Всичко, което се прави през последните седмици са действия в ситуация на паника, Борисов се чуди как да спаси властта, как да изкара още няколко месеца във властта”, заяви Свиленски.

Самият Александър Манолев не знае дали ще запази поста си на заместник-министър на икономиката или ще се оттегли напълно от властта.

Идеята да бъде издигнат заместник на Московски за министър не бе никак добра, защото след гладната стачка на Николай Колев – Босия и разкритията за търговията с шофьорските книжки е нормално хората да нямат никакво доверие в екипа. Потенциалът на ГЕРБ обаче май е изчерпан и не могат да намерят достоен човек, който да оглави министерството. Който и да предложи Бойко, ще се превърне в боксова круша. Наследникът на Московски може да очаква удари и отляво, и отдясно. Пред нокаут май е кабинетът „Бойко III”.