Театрото с един кран показва нагласата на вършушката да угоди на един „слабичък“ олигарх

И при Ветко и при Миню далаверата лъсва …

Дали тези са щипвали яко от държавицата, нещата са ясни, но явно друг по-корпулентен олигарх им е завидял и е преценил, че като има на разположение НАП, прокуратура, разни органи и естествено хидростратези и ръкуващи се с президенти може да ги рекетира и да вземе едни 80% от бизнеса им …

И кой твърдеше, че годините на СИК и ВИС са отминали …

Стабилността се изразява май точно в това – юнаците с криминално-десарски произход да овладеят държавицата …

Така изглежда и „новината“, че Ветко Арабаджиев бил натискан да прехвърли над 80% от бизнеса си на популярен политик олигарх. Ако го направел, рекетьорът му гарантирал „чадър“ от прокуртурата и службите. Ако не се съгласял, щял да бъде унищожен.

Като пример му бил даден банкера Цветан Василев. Арабаджиев отказал категорично. Седмици по-късно бил ударен. Не само той, но и децата му, което вече е „запазена марка“ на въпросния политико-мафиотски кръг.

Та за крана …

Кранът, от който Агенция „Митници” твърди, че изтича безакцизен алкохол, присъства на чертежа, предоставен преди издаването на лиценза, обяви в предаването „Тази сутрин” изпълнителният директор на „Сис системс” Йовко Йовков.

По думите му, кранът се използва за хидравлични изпитания – проверява се дали е херметично затворена инсталацията, за да се предотврати взрив.

Обвинения и факти няма, но мафията чака …

Свободен автор – Философът

снимка : кадър от Нова ТВ