Трагедия: Бургазлия скочи от втория етаж заради дим и почина

Мъжът се уплашил и решил да се спаси, но си ударил главата и починал на място

Бургазлия почина след като се е опитал да се спаси от възникнал пожар. Огънят е пламнал в избените помещения от запален стиропор в сграда, която се намира в централната градска част на Бургас, съобщи БНР.

Заради кълбата от дим, които са достигнали до третия етаж, мъжът се е уплашил.

Младият бургазлия, който е програмист по професия, помислил, че няма накъде да бяга от пожара и решил да скочи през прозореца, съобщава Нова телевизия.

При скока обаче той си ударил главата и починал на място.

Пожарът е потушен от два противопожарни екипа.

Починалият е от турски произход и до скоро е живял със съпругата си в Гърция. Неговият съсед Атанас разказа пред БНР, че е живял под наем и е работил като програмист.

„Приятели бяхме двамата. Прекрасно момче е. Защо е скочил? 5 метра е, ако скочи на крака, няма да се убие, но той пада с главата надолу“, добавя съседът на починалия.

Ударът за Атанас е още по-голям, защото именно той е причинил пожара в избените помещения на сградата.

„Работих с флекса едни железа. Без да искам подпалих стиропор, вдигна се голям пушек в самата изба, тя е 3 метра под земята, влезе в коридора и тогава стана белята“, споделя той.

Атанас твърди, че е нямало реална заплаха за неговия съсед, защото до третия етаж са стигнали само кълбата от дим.

„Не знам как е стигнал пушекът до него. Ако затвори външната врата на апартамента, димът няма как да влезе. А сега виждаме, че още излиза от третия апартамент“, каза още той.