Бургазлии празнуват Деня на будителите с протест

Протестът е с начален час 17:30 часа, обявиха организаторите

Майки на деца с увреждания ще празнуват Деня на будителите с протест на площада пред сградата на Община Бургас. Той е с начален час 17:30 часа, съобщиха организаторите.

„Вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов си позволи да изрече публично, в едно изречение няколко недопустими, обидни, грозни, цинични твърдения по адрес на голяма група от гражданското общество: „Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях.“, припомня Недялка Гръкова.

„Последвалата арогантност на Вицепремиера: „не се отказвам от нито една своя дума“

е също толкова недопустима, но освен това доказва факта, че той се чувства недосегаем и напълно в правото си да използва подобен недопустим обиден език в публичното пространство по адрес на същото гражданско общество. Да, пряко засегнати и като организатори, участници и съпричастни изцяло на каузата „Системата ни убива“ са голяма част от българските граждани!“, сподели във Фейсбук дамата, която е майка на момиче с физически увреждания.

„Г-н Симеонов е лице на България пред международната общност и като заемащ такава позиция, негова е отговорността за социалната политика, здравеопазването, закрилата на българските граждани и българските деца. Неговият речник като политик, заемащ този пост принизява проблемите на обществото. Ако това недопустимо поведение и отношение бъде преглътнато, то ще означава неговото узаконяване и приемане. Единственият адекватен отговор в случая е оставката на Валери Симеонов. Ако не му я поискате, значи сте съгласни с него“, добавя Гръкова.

Майките на деца с увреждания, които протестираха и тази вечер в Бургас, настояват Валери Симеонов незабавно да подаде оставка. Трябва да се отнеме възможността той да участва по какъвто и да било начин в управлението на България, казват протестиращите.

„Крайно време е да се сложи край на този овластен цинизъм и омраза от лица, заемащи висши ръководни постове, който безнаказано накърнява достойнството на българските граждани! Протестът ще продължи до приемане на оставката на вицепремиера“, добавят организаторите.