Джендърите от ЕС ни развалят Коледата

Коледните базари стават зимни заради опасения от дискриминация

Празничните декемврийски базари вече няма да се наричат коледни, а зимни. Причината да се избягва асоциацията с Коледа е хората от други вероизповедания да не се чувстват дискриминирани, съобщи БНТ.

Местната управа в Брюж първа оповести, че Коледният пазар в града вече ще се нарича зимен. Според организаторите целта да не отблъскват хората, които не са християни. На базара все пак ще има коледно дърво и традиционната за католическите страни сцена, която пресъздава раждането на Христос в яслата.

Други големи белгийски градове като Брюксел, Гент, Антверпен и Хаселт също ще последват примера на Брюж и ще изключат Коледа от имената на базарите си.

„Криворазбрана толерантност“ – така представители на най-голямата белгийска партия – националистическия Нов фламандски алианс нарекоха решението на местните власти.

Един от десет жители на Белгия вече не е белгиец. В големите градове като Брюксел и Антверпен хората, които не са родени в страната, достигнат до 40% от населението. Сред чужденците май-много са мароканците и турците.

Както е тръгнало скоро и Дядо Коледа може да бъде забранен от джендърите, за да не се чувстват дискриминирани онези, които не вярват в чудеса и в добрия старец. Заради опасения от дискриминация, властите в Европа дискриминират християните. Скоро и Коледата дори може да бъде забранена.