Младоженци дариха пари на бургаската болница

Взехме решение, че не е необходимо да получаваме цветя, защото след три дни те увяхват и дадохме средствата, които събрахме на Първо детско отделение, поделят Виктория и Живко Жекови

Младоженци отказаха цветя на сватбата си, вместо това направиха дарение за детското отделение в болницата в Бургас. Вместо на сватбено пътешествие, на третия ден след тържеството те посетиха болницата, съобщава бТВ.

Инициативата за дарението дошла месеци преди сватбата на Виктория и Живко Жекови.

„Ние двамата взехме решение, че не е необходимо да получаваме цветя, защото както неведнъж сме споменавали, цветята са хубави, но след три дни те увяхват. Доста време се чудехме къде да насочим нашата благотворителна кауза и решихме да бъде на място където ние ще може да помогнем не на едно, а на много деца”, разказаха младоженците пред камерата на бТВ.

„Аз искам от сърце да им благодаря от името на целия екип за този изключително благороден жест и съм трогнат наистина. Имахме нужда от закупуването на нова климатична инсталация за интензивния сектор, тъй като тук лежат много тежко болни деца и топлинният комфорт е една голяма част от интензивното лечение”, каза шефът на Първо детско отделение д-р Борис Ангелов.

Надеждата му е и други млади семейства да последват примера на Жекови. Около 2000 деца на година минават през интензивния сектор, за него вече е осигурено цялото нужно оборудване, но и началникът му признава, че битовите условия за пациентите биха могли да бъдат и по-добри.