На КОКАЛицията ли се извини Валери?

Не стана ясно дали се извини на „кресливите жени“ с „уж болни деца“ или на ортаците си във властта, че за кратко им разклати стабилността, коментира ген. Атанас Атанасов

Не стана ясно вицепремиерът Валери Симеонов на кого се извини – на „кресливите жени“ с „уж болни деца“ или на ортаците си във властта, че за кратко им разклати стабилността, коментира във Фейсбук лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Евродепутатът Николай Бареков пък сподели в социалната мрежа, че за първи път имаме КОКАЛиция, вместо коалиция.

„И всички са тлъсти. И кокала и кокалиционерите. Да дебелеят милиционерите и патрионерите , които метнаха майките и пенсионерите“, добави той.

„Иначе пропагандната машина на властта тръби, че вицепремиерът Симеонов питал президента защо НСО охранява Ахмед Доган. Хубаво, въпросът е изключително важен. Но, много по-лесно е да пита първо началника си Борисов. Защото по закон комисията, която взема решения кои лица да бъдат охранявани се състои от : шефа на НСО, шефа на ДАНС и главния секретар на МВР. Т.е. двата от трите гласа за охраната на Сарая са на лица, пряко подчинени на премиера“, коментира ген. Атанасов.

„Премиерът със сигурност е информиран толкова, колкото и президент, ако не и повече. И да припомня нещо. Когато в миналия парламент се приемаше закона за НСО именно Борисов оказа натиск да се включи клауза, че службата извън списъка на длъжностите „може да охранява и други лица от значение за националната сигурност“. И да не звучи нескромно, но аз тогава казах от парламентарната трибуна, че се създава специална законова възможност да се охранява Доган за сметка на бюджета, и гласувах против. Който има интерес – стенограмите на Народното събрание са публични“, добавя генералът.

Та, г-н Симеонов като се интересува за различните грижи на държавата към Доган да пита Борисов, съветва бившият депутат.

Партийният му съратник Радан Кънев пък припомня, че час преди да се извини, вицепремирът Симеонов попита водещата на сутрешния блок на БНТ дали, ако се бе извинил, би повярвала, че е искрено. Предпочитам да съм докрай откровен, последователен и честен спрямо обществото, да казвам нелицеприятните истини, които другите не смеят да назоват, но да не бъда двуличен, сподели той, но след като се срещна с Борисов и Каракачанов, побърза да се извини на майките.

По настояване на Коалиционния съвет аз поднасям своите извинения на всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени от моето изказване, заяви Симеонов.

Остава въпроса кога е искрен той и на кого се извинява, след като никой не му ще извиненията.