Слугите на Путин възродиха Югославия

Неуспехът на допитването за името автоматически става пречка за Македония към ЕС и НАТО и вкарва македонците в един кюп със сърбите, коментира адвокат Емил Василев

Имаме вече Нова Югославия. Беше малко изненадващо точно Македония да стане част от нея. Това сподели във Фейсбук бившият депутат Емил Василев.

„Неуспехът на допитването за името автоматически става пречка за Македония към ЕС и НАТО и вкарва македонците в един кюп с шумадийците /т. нар. сърби/. Това наричам Нова Югославия“, обясни адвокатът.

Според някои от приятелите му в социалната мрежа обаче македонското ръководство само си е избрало съдбата и следващата крачка е да сключим договор с Албания за … общата ни граница.

Слугите на Путин в Скопие, които призоваха за бойкот на допитването, помогнаха за възраждането на Югославия. Всъщност, ако в България имаше подобен референдум за или против промяната на името на родината ни и за членството ни в НАТО и ЕС, може би повечето от сънародниците ни биха го бойкотирали като братята македонци, които навярно биха се чувствали по-добре в Нова Македония, отколкото в страна, ограбвана от крадливи политици и от алчни западняци.