Диктаторът Тръмп „изрита“ журналист от Белия дом заради неудобен въпрос

Американският държавник определи CNN като фалшива медия и враг на народа

Белият дом временно прекрати акредитацията на кореспондента на телевизия CNN Джим Акоста. Причината е разгорещен спор между журналиста и президента Доналд Тръмп.

Словесният сблъсък започна, след като на пресконференция държавният глава беше попитан за кервана с мигранти от Централна Америка, съобщава Bulgaria ON AIR.

След като не остана доволен от отговорът на президента, журналистът се опита да зададе допълнителен въпрос. Последва гневна реакция на Тръмп и неуспешен опит на сътрудничка на президента да отнеме микрофона на Акоста.

Това е достатъчно, провикна се Тръмп.

„Искам да задам още един въпрос, свързан с разследването на руската намеса в изборите. Не ви ли притеснява това…“, каза журналистът. Президентът обаче го прекъсна и заяви, че не се притеснява от нищо, свързано с руската намеса, защото това било лъжа.

CNN трябва да се срамува, че работите за тях. Вие сте груб и неприятен човек. Не трябва да работите за тази медия“, каза вбесеният държавен глава.

„Мисля, че трябва да ме оставиш да ръководя страната, а ти ръководи CNN“, призова американският лидер. След това Тръмп нападна Акоста, който се опита отново да му зададе въпрос.

Американският държавник определи CNN като фалшива медия и враг на народа. В залата настъпи хаос преди сътрудничка на Тръмп да изведе Акоста и брифингът да продължи.

Странно е, че в демократична уж страна като САЩ президентът се държи като цензор и не дава на репортерите да му задават въпроси. Ако пресконференцията беше не в Белия дом, а в страна като България, която е на незавидното 111 място по свобода на словото, Тръмп можеше и да получи някоя друга гнила ябълка от журналистка като Илиана Беновска.