Премиерът ужасно гневен, медиите изкарвали хората му боклуци и мърша

Не може да ги наричат така и в същото време някой да излезе и да каже, че няма свобода на медиите, жалва се Бойко

Премиерът Бойко Борисов поиска дебат по темата за свободата на медиите в България с участието на ресорни еврокомисари. Темата за медийната свобода беше засегната в доклада на ЕК за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка, съобщава бТВ.

Премиерът заяви, че членовете на кабинета и правителството като цяло нямат не просто желание, а и възможност да оказват влияние на която и да е медия. Не може ние да сме обсадени седмици наред и в същото време по живи връзки да се показват средни пръсти, да се наричат членове на кабинета „мърша“, „боклуци“ и в същото време някой да излезе и да каже, че няма свобода на медиите, коментира Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

„На кого какво е забранено? Олигарх създал си медия, за да защитава това, което е откраднал, изведнъж ние не трябва да го пипаме този олигарх, който и да е той, говорим по принцип”, каза Борисов.

Премиерът изтъкна, че всеки подсъдим може да си направи електронен сайт в рамките на часове и да се оплаче от липса на медийна свобода.

Време е Бойко да се замисли защо гневните българи по площадите показват среден пръст и наричат министрите „боклуци“ и да се спаси от унижението, като си подаде оставката!