„Турски поток“ ще мине през България! Ура, ще купуваме руски газ от Турция!

Предателите, заради които тръбата няма да излиза директно на българския бряг, са за затвора

„Газпром“ внимателно следи развитието на проекта по разширението на националната газопреносна мрежа на България, която се реализира от „Булгартрансгаз“ в участъка от българо-турската до българо-сръбската граница. Компанията е заинтересована от реализацията на проекта и очаква 3 фаза от конкурса“, се казва в официалното съобщение на руската корпорация, цитирано от агенция ТАСС.

Това означава, че втората тръба на „Турски поток“ ще премине през България. Това обяви на извънреден брифинг в парламента енергийният министър Теменужка Петкова, съобщава Нова телевизия.

Депутатите с голямо мнозинство одобриха разработените от Министерството на енергетиката промени в енергийната стратегия до 2020 г. Предвижда се изграждане на нова инфраструктура в рамките на 484 километра.

„В случай че „Газпром“ спре доставките на руски газ по Трансбалканския газопровод през 2020 година, България трябва да има изградена инфраструктура, за да не се окаже, че ще изпадне като ключов фактор на газовата карта на Балканите“, смята министърът.

Новината е толкова хубава, че си заслужава депутатите да отворят шампанското. Ще купуваме руски газ от съседната и „братска“ Турция!? Ура! Управниците показаха, че за тях е по-изгодно тръбата да идва от комшиите, вместо директно от морето.

Предателите, които работеха за Турция, са за затвора!