Ако помиярско поведение идва от най- високо в държавата, как по дяволите ви идва на акъла, че това не ви засяга ?

Vasiliya Rumenova

 

Да ви питам – нали сте нормални мислещи хора, нали не сте идиоти?!!

Ето я нагледната и проста причина за това да изпитвам агресия към всеки, който не смята за нужно да си мръдне задника и да отдели един час за протеста.
От едната страна имаме тези майки на сериозно болни деца, които в сетното си отчаяние протестират за поредна година, искайки зачитането на изначални човешки права за тях и децата им.
От друга имате един помияр (вицепремиер), което с безпределна наглост изказва на глас брутално циничното си отношение към тези жени. Отнася се с тях като с досадни нищожества, които му създават проблеми и му развалят настроението.
Е кажете ми сега – ако това отявлено помиярско поведение идва от един от най високите постове в държавата, КАК ПО ДЯВОЛИТЕ ВИ ИДВА НА АКЪЛА, че това НЕ ВИ ЗАСЯГА?!? Идиоти ли сте да мислите, че щом държавата се гаври с най-уязвимите и беззащитни българи, няма да се изгаври също толкова брутално и с вас при всяка удала се възможност??!
Или смятате, че вие и вашите (бъдещи) деца ще сте вечно здрави, обезпечени, безгрижни?!!
Смятате, че на вас не може да се случи да ВИ ОГРАБЯТ, ПРЕБИЯТ, ИЗНАСИЛЯТ, ДА ПОТЪПКАТ БЕЗСРАМНО ПРАВАТА ВИ?!? Смятате, че в такъв момент държавата, която убива като краде от болните и бедните, ще ви е от полза?? Ще работи за вас??
Трябваше да сте тук от първия ден на тези протести. А ако не дойдете дори сега, вие правите така че Валери Симеонов да стане само пример за легитимна бруталност – КОГАТО В ПРАВ ТЕКСТ, СЪС СИЛНО ИЗРАЗЕНО УСЕЩАНЕ ЗА ПРЕВЪЗХОДСТВО И НЕНАВИСТ КЪМ НАРОДА, ВИСШИ ПОЛИТИЦИ ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ НИ ОГРАБВАТ И СЪСИПВАТ И ЧЕ ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА!! И някак логично – след като на нас явно не ни пука!! Как можете да легнете вечер и да заспите спокойно, знаейки че държавата открито заявява, че не дава пет пари за вас?!?! Само да припомним – тя не дава за децата в инвалидни колички и нарича майките им кресливи меркантилни жени – тоест няма да даде пет пари и за вас!!!
ТОВА ВИ ЗАСЯГА!! Сигурна съм, че и сега престъпното управление на тази държава ви засяга по много начини. Но недай си Боже да опрете до администрация, телк, полиция… за нещо сериозно и травмиращо – жална ви майка тогава!!
Нашата непоносимост не би трябвало да почва тук, когато вече всеки политик си прави елементарната сметка, че стига да не се държиш като брутален помияр по телевизията, можеш да си извършваш мизериите и престъпленията необезпокоявано. Тя не трябва да почва тук, трябваше отдавна да я има спрямо най-малките последствия от действията на престъпната ни власт!
Но ако и сега не излезете на улицата да подкрепите обидата и отчаяния зов за човешка съпричастност на тези жени, НЯМА да има кой да подкрепи ВАС, ВАШИТЕ ДЕЦА, РОДИТЕЛИ, ако един ден нещо застраши безметежното ви съществуване.
Не коства почти нищо да дойдете за 1 час на протеста. Не коства нищо, а извиненията да не го направите са наистина малко…
Засрамете се…помислете…

Фейсбук