Девойка от Бургас стана секс робиня, зарибили я с кастинг за филми в Англия

Коварен сутеньор й изпратил самолетен билет и я превърнал в проститутка

Девойка от Бургас стана секс робиня, след като коварен сутеньор я подмамил да отиде в Англия на кастинг, за да се снима във филм. Посрещнали я на летището и я набутали в къща, където й водели перверзници, търсещи платена любов.

„Тя вижда обява в Интернет за явяване на кастинг в Англия, за да бъде статист в голяма кинопродукция и отговаря веднага. Оказва се, че българин набира момичета“, каза пред камерата на Нова телевизия психологът Росица Янева, която е и секретарят на Комисията за борба с трафика на хора в Бургас.

След два дни вече изпращат на момичето самолетен билет за Лондон и тя тръгва, но се оказва схема за въвлечени на млади момичета в трафик с цел сексуална експлоатация.

Оказва се, че опасната схема за трафик на жени в Бургас действа отдавна. Сутеньори подмамват млади дами да участват във филмови продукции и ги превръщат в проститутки. Справка на властите показва, че са много случаите на подмамени от обяви момичета. Тези, които попадат в схемите, са привлечени от обещанията за добро заплащане и кариера.

Примерно посрещат те на летището и оттам губиш контрол над живота си, защото много бързо в рамките на един-два дни се настаняваш в къща, където веднага ти водят клиенти и при съпротива ти се оказва насилие с цел пречупване, обяснява Росица Янева.

Така момичетата губят контрол над живота си, добавя тя.

В Комисията за борба с трафика на хора научили за изчезването на момичето от нейни близки. Само с намесата на полицията, младата жена е измъкната от схемата. Разследването продължава, а тя се възстановява след преживяното. От комисията обясняват, че жертва на подобни измами най-често стават момичета от семейства, в които е нарушена комуникацията.

Само през 2017 г. по данни на Районната прокуратура жертвите на трафик с цел сексуална експлоатация в Бургас са 25.

Изпадналите в беда могат да подават сигналите си в местната комисия или в националната. Телефонната линия срещу трафика на хора е: 0800 20 100