Полицаи тормозят бургазлии, разбиха им вратите погрешка

 Потърпевшите се заканиха, че ще подадат жалби

Гневни бургазлии се заканиха да съдят полицията заради това, че маскирани ченгета им разбили входните врати и ги стресирали рано сутринта.

При акцията на ГДБОП и полицията бяха задържани Тодор Атанасов, известен като Томи Черния, и още 11 души. Проверен е и управляван от него луксозен джип, съобщава Нова телевизия. Рано сутринта е бил задържан един от синовете му. А от входа, в който живее, бяха изведени с белезници още трима мъже.

„Защо идват да разбиват вратите на хората, като не знаят кои живеят там? Като искат, ще го намерят“, заяви пред камерата на бТВ съседката Керка Стоянова.

„Чух, че се блъска и скочих. Светнах лампата, а ми изкрещяха „Лягай долу!“, каза пък Йонка Монова.

Според неофициална информация, единият от изведените е наемател на фен клуба на „Левски”, който се намира в приземния етаж. Арестувани имаше и в къщата на отсрещния тротоар, съобщава Нова телевизия.

От полицията в Бургас започнаха вътрешна проверка заради разбитите домове, въпреки че е имало разрешение за обиски в цялата сграда. Пострадалите са получили лично извинение от директора на областната дирекция на полицията. Вече е започнало и възстановяването на щетите.