Тръмп лъже като дърт циганин, янките се провалиха с ИДИЛ

 Господарят от Белия дом е принуден да закрие нерентабилните проекти на своите предшественици и „Ислямска държава“ е един от тях

Американският президент Доналд Тръмп обяви изненадващо, че американците са победили „Ислямска държава“ и е време да си изтеглят войските на САЩ от Сирия. Новината шокира дори демократите, които го издигнаха за президент.

„ИДИЛ е победена на терен, защото териториите им в Сирия и Ирак са много малко. Но не е победена идеологически, което е по-важната битка”, коментира за предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по Нова телевизия Александър Ганчев.

„Не е победена ИДИЛ. Тя има военни операции и в Ирак, и в Сирия. Последните седмици имаше няколко атентата”, каза пък журналистът Мохамед Халаф.

Според Ганчев решението на Тръмп е правилен ход, защото „САЩ са на път да реализират геополитическа загуба в Сирия и това е единственият възможен ход на Тръмп да се спаси от този срам”.

Според Мохамед Халаф обаче това е голяма грешка на Тръмп.

В интервю за БНТ пък арабистът проф. Владимир Чуков каза, че под половин процент е територията, която се контролира от „Ислямска държава“. Според него обаче е грешка да се погребе тази организация.

Очевидно твърдението, че янките са победили ИДИЛ е лъжа. Те се провалиха. Брадатковците от ислямската организация продължават да всяват ужас не само в Сирия. Техни бойци шетат из Европа. Нападенията им вземат невинни жертви, а Тръмп е принуден да закрие нерентабилните проекти на своите предшественици и „Ислямска държава“ е един от тях.