Българите празнуват Коледа и Нова година у дома заради бедността си

 Една пета от хората няма да подаряват подаръци на близките си за празниците

Мнозинството от българите ще празнуват Коледа и Нова година вкъщи, а една пета от хората няма да подаряват подаръци на близките си за празниците. Това показват данните от национално представително изследване на „Екзакта Рисърч“.

84% от анкетираните ще прекарат Бъдни вечер и Коледа със семейството си вкъщи. 67 на сто ще го направят и на Нова година, съобщава Bulgarian ON AIR.

По-малко са хората, които ще отидат на гости на свои близки и роднини за двата празника. Само 2% ще празнуват Коледа в заведение и 11 на сто ще са навън на Нова година.

Средно около 20% от българите ще пътуват в страната за празниците, 2 и 4% ще са в чужбина съответно за Коледа и Нова година, а между 70 и 80 на сто от анкетираните признават, че няма да пътуват никъде.

Повечето от българите не могат да си позволят да празнуват така, като преди ГЕРБерастите да дойдат на власт. Вместо да се повишава жизненият стандарт, намалява. Все по-трудно е на т.нар. работещи бедни да се оправят с разходите, заради ниските ниските заплати и надутите сметки.