Българи въстанаха срещу КЕВР и надутите цени

Вдигнаха плакати с надпис „Спрете геноцида!“

Гневни българи се опитаха да блокират сградата на Комисията за Енергийно и водно регулиране. Те протестираха срещу КЕВР и надутите цени. Белокоси патриоти закачиха на врата си табели с надпис „Спрете геноцида!“. Един от достойните мъже пък вдигна плакат, върху който е написал „Докога ще търпим Бойко-Борисовата продажна КЕВР да служи не на българския народ, а да „регулира“ винаги в полза на колонизаторите – чужди грабители?!!“.

Недоволните настояват увеличението да бъде спряно, а преди това да се направи анализ на инвестициите във ВиК сектора, съобщава бТВ.

В момента тече т.нар. общественото обсъждане на новите цени на водата от догодина. Според предварително одобрените бизнес планове на ВиК дружествата, водата в почти цялата страна ще поскъпне.

От януари сметките за вода ще скочат в над 20 области. В Бургас увеличението ще е най-голямо – по 27 стотинки повече за кубик, а за пловдивчани поскъпването е с по-малко от 2 стотинки.

„Качеството на услугата е лошо. Водата не е чиста. В някои райони на София дори няма канализация. Докога ще ни дерат? Това е абсурдно!“, възропта млад мъж.

Протестиращите не успяха да блокират входа на енергийния регулатор, защото бяха изтласкани от полицаи. Гневните хора обаче призоваха планираното поскъпване да бъде отменено и вместо това да се направи пълен анализ на инвестициите във ВиК сектора. Естествено нито КЕВР-ъците, нито Бойко и управниците ги чуха.