Тъй като нашите нацюги са до един влюбени в Орбан – да чакаме трудова повинност и у нас

Evgenii Dainov

Помните ли, когато Орбан (цитирайки презрения маршал Петен след като Франция падна през 1940-та) обяви човешките права за американска измишльотина и отсече, че унгарските ценности са други: Труд, Семейство, Отечество? От тези „ценности“ произтича, разбира се, феодална конструкция на задължения – не на права.
И – ето: от днес всеки работодател в Унгария (ще рече – барон на подчинение на Орбан) може да изисква от работниците (крепостните) си 400 часа безплатен извънреден труд. Това – по повод ценността Труд. Очакваме от ценността Отечество да произлезе трудова повинност на населението в държавни обекти и строежи. Интересно, какво ще изскочи от ценността Семейство?
У нас управляващите нацюги са тръгнали по малко по-различна линия: да ни задържат без уведомление на семейство или адвокати; да ни конфискуват собствеността при доказана наша невиновност и пр. Но тъй като нашите нацюги са до един влюбени в Орбан – да чакаме трудова повинност и у нас.
Аз още от соца имам „разряд“: Майстор-копач първи разряд. Ще мога да копая основите на някоя магистрала с кирка и лопата. А вие?

Фейсбук

колаж : Георги Динев