Не ни пързаляйте за Пирин

Докато правителството заседава, пред Министерския съвет ще се състои протест под надслов „Не ни пързаляйте за Пирин“.

Елате на 27.12. пред най-голямата пързалка в България – сградата на българското правителство.. Ще се пробват да променят концесионния договор в полза на нарушителя. Ние настояваме единствено да се спазват законите в България и да не се допуска строителство в Национален парк „Пирин“. След доказаните нарушения, договорът за концесията трябва да бъде разтрогнат, а не променян в полза на нарушителя.

Вземете със себе си зимната екипировка – ски, сноуборд, снегоходки, щеки, шейни. А ако нямате, вземете балдъзата си и други роднини 🙂 Ще ползваме екипировката по предназначение и не само, са записали във Фейсбук организаторите от ЗаДаОстанеПРИРОДА – www.forthenature.org

Еколозите предупреждават, че ще сезират Европейската комисия по казуса. Те смятат, че с последните промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух, законодателите са дали възможност на концесионера на ски зоната в Банско да разполага свободно с водния ресурс в планината.

Според тях гласуваните текстове позволяват в националните паркове да се изменят коритата на реките, за да се осигури достатъчно вода за производството на изкуствен сняг.

Явно Борисов 3 обича да угажда на онези, които имат повече пари и са техни поддържници и е готово да изпързаля онези, които защитават природата …

Свободен автор – Философът