„Вече не се налага да убиваме. Имаме под ръка магистрати и медии – те вършат мръсната работа доста добре”.

Соня Колтуклиева

Не разбирам защо заместник-главният прокурор Иван Гешев вдигна такава врява от възмущение, че затворникът Николай Банев бил възнамерявал евентуално да създаде нещо като евразийска партия в прослава на Русия?!
Главният прокурор на България Сотир Цацаров демонстрира отлични отношения с генералния прокурор на Русия Юрий Чайка. Двамата даже подписаха споразумение за взаимно подпомагане и обмяна на опит. Срещата им в София през септември 2017 година беше предшествана от среща в Москва през май 2017 година.

Помислете, до ден днешен – последната година от 7-годишния му мандата на главен прокурор – Сотир Цацаров не е канен по никакъв повод във Вашингтон; срещна се с бившия главен обвинител на САЩ Джеф Сешънс в София протоколно, по време на редовната среща между Европейския съюз и Съединените американски щати по въпросите на правосъдието и вътрешните работи.

Защо се правят, че за тях отношенията с Русия са зловредни за България и много са загрижени за опасността от “руска хибридна война” на българска територия!?

… Така, между другото, се сетих, че босът на сицилианската мафия Бернардо Провенцано беше казал в интервю от затвора: „Вече не се налага да убиваме. Имаме под ръка магистрати и медии – те вършат мръсната работа доста добре”.

Фейсбук