Готвят нов „Костинброд“ за Евроизборите?

Ще извадят цялата извънпарламентарна опозиция от изборния процес, включително и партиите като „Презареди България“ и ДСБ, разкри евродепутатът Николай Бареков

Цв Цв и ГЕРБ заедно с Обединените ПатрЕоти и партията на Марешки готвят нов Костинброд за Евроизборите, за да останат на власт. Това разкри евродепутатът Николай Бареков.

“Ще извадят цялата извънпарламентарна опозиция от изборния процес, включително и партиите като „Презареди България“ и ДСБ, които са представени на ниво Европарламент. Абсолютно противозаконно промените в Изборния кодекс ще се правят едва три месеца преди изборите, въпреки изричната забрана от Венецианската комисия, която забранява промени в изборните регламенти минимум половин година преди датата на вота“, сподели във Фейсбук евродепутатът.

„Забележете, поправките в закона са писани в централата на ГЕРБ, а ги внася машата им Магарешки. ДПС от своя страна ще държи ПатрЕотите здраво стегнати на къса каишка и ужким “обединени”, за да ги ползва за параван на своето участие във властта с двупартийната коалиция ГЕРБ – ДПС. От време на време ще им пуска малко цигани за “повдигане” на умрелия им рейтинг, но това няма да ги спаси от погрома на изборите през май“, пророкува Бареков.

Според него псевдопатреоти са напълно обречени.

„Всякакви поправки в Изборния кодекс ще ме накарат да се обърна директно към ЕК, ЕП, Европейския съд и Венецианската комисия с цел тяхното санкциониране. Интересно ще бъде да видим позицията на Омбудсмана Мая Манолова, която беше доста активна по времето на Костинброд 2013, а сега беше назначена с гласовете на ГЕРБ и техните подлоги Патреоти. Очаквам държавният глава Румен Радев да не се церемони с тази паплач и да наложи вето на жалките им опити да пренаписват изборните протоколи“, добавя евродепутатът.