Мирослав Иванов : Двуличникът-президент Румен Радев

Мирослав Иванов

Двуличникът-президент Румен Радев днес:

1. Трябваше прокуратурата да обвини един от издигналите го за кандидат-президент Елена Йончева, че да започне да пита защо ръководствата на БНБ, МВР, ДАНС не са подведени под отговорност около фалирането на КТБ.

Само напомням какво беше поведението на президента по един съвсем простичък въпрос – разкриването на стенограмите от заседанията на Консултативния съвет по национална сигурност от банковата криза през лятото на 2014 г.

Радев постанови над 50 отказа на искания по ЗДОИ и трябваше съдът ДА ОСЪДИ президентството за да излязат тези хартии на бял свят.

2. Президентът отчете „нарастване на беззаконието и ерозия на демократичните завоевания“, а после призова Комисията за противодействие на корупцията, прокуратурата и МВР да навлязат и в „старателно отбягвания периметър на властта”.

Само напомням, че президентът подписа без каквито и да е колебания промените в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, с които се узакони възможността КПКОНПИ да конфискува имущество и когато собственикът е оправдан от съда или наказателният процес срещу него е прекратен от самата прокуратура.

И още, и още. Обикновен двуличник.

Фейсбук

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!