Пак ще строим, но наесен

Отсега да знаете, че плажовете, горите и скалите в България са земеделски земи, лозя, урбанизирани територии и прочее. Пояснявам, за да няма учудени и изненадани от сега нататък! 
Всичко е законно
И днес съвсем очаквано, строителните дейности на „Алепу“, „Арапя“ (що за имена!) и „Градина“ са спрени. Има 2 издадени заповеди за преустановяване на бетонирането на плажа и изсичането на гората от директора на ДНСК арх. Иван Несторов, който пристигна от столицата на морето по нареждане на министър-председателя Бойко Борисов (какво ще правим един ден без този мил човек!). При инспекцията е установено погазване на няколко закона.
Свиха ни сармте
Градителите на МОЛ на къмпинг „Градина“ са взели самостоятелно решение да се покрият, докато бурята отмине – преустановяват дейностите.
Пак ще строим, но наесен
Административните актове на държавния орган са обжалваеми пред съда. Най-вероятно инвеститорите ще се възползват от законното си право да ги оспорят, но се очаква строителството да продължи едва през есента, след като са се провели изборите за Европейски парламент и местна власт.
Сезирана е и прокуратурата, която по презумпция ще установи, че няма достатъчно данни за извършени престъпления. Този вариант се изключва, ако трябва да бъде преградена възможността за кандидатиране на настоящ кмет в предстоящите избори.
Стоян Тончев