Скопие може да ни вземе Благоевград заради предатели

С името Северна Македония получаваме една евентуална териториална претенция в бъдеще време, ако се върне на власт ВМРО на Груевски, коментира Велизар Енчев

Скопие може да ни вземе Благоевград заради предатели. Затова намекна бившият депутат от Патриотичния фронт Велизар Енчев.

„Българите трябва да са раздразнени от Преспанския договор. С името Северна Македония получаваме една евентуална териториална претенция в бъдеще време, ако се върне на власт, да речем ВМРО на Груевски“, каза той в предаването „Плюс-Минус по Нова телевизия.

Името Северна Македония беше отхвърлено от Борисов през 2012 година, като посочи, че това име е предпоставка за териториални претенции към страната ни. Защо през 2017-а той смени мнението си”, попита Енчев.

Според Енчев гърците не само, че не са прави, а дори са и „цинични срещу България”.

„С протестите си гърците работят за нашите интереси”, коментира патриотът.

„Бившият външен министър Никос Кодзиас каза, че е по-добре Македония да е приятел на Гърция, отколкото да е част от Велика България. Това е комплексът български на гърците“, добави Енчев.

„С протести нищо не се решава. В политиката трябва да предложиш решение, което да действа. В дадения момент тези протести нищо няма да решат. Единствено може в близко бъдеще да стане премиер лидерът на „Нова демокрация”. Новото правителство обаче няма да прави постъпки в насока на разваляне на договора”, каза пък журналистът Мирослав Ризински.

За съжаление обаче, ако хората на Груевски дойдат на власт и поискат от господарите на сегашните ни управници обединение с Пиринска Македония България може да намали отново своята територия.