Сриват бизнеса заради фирми с капитали на ченгета от ДС

Горките политици нямат акъл да съобразят, че така сами режат клона, на който са седнали, коментира адвокат Емил Василев

Брутална офанзива за унищожаване на малкия и средния бизнес върви в България. Тя е започнала преди няколко години. Във всеки бранш корумпираната държавната администрация и контролираната съдебна власт толерират по две-три големи фирми. Това сподели във Фейсбук бившият депутат Емил Василев.

Някои от тези фирми са с капитали на ДС и БКП, върнати под прикритие на уж „чуждестранна инвестиция“, добавя той.

„Съответно тези псевдоинвеститори се хвърлят да трепят и завземат малките и средните предприятия, които ги конкурират на съответния пазар. В 90% от случаите успяват и така тълпата на Терминал 2 става още по-голяма“, коментира адвокат Василев.

„Горките политици си въобразяват, че е по-лесно да контролират две-тир фирми в даден бранш, вместо двеста-триста. Нямат акъл да съобразят, че така сами режат клона, на който е седнала държавата“, добавя той.

„Българите от чужбина ще се върнат и ще почнат бизнес и правене на деца, не когато се вдигнат детските надбавки /това стимулира само братята роми/, а когато видят условия за частен бизнес на малки и средни предприятия, а не поръчкови данъчни ревизии и предрешени дела в съда в полза на монополистите“, коментира Емил Василев.