Цацаратурата погна храбрата Елена, за да не показва как Шайката разграбва България

 Обвинението, че работейки в периода 2012-2014 г в Тв7 съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно, коментира тя

Цацаратурата погна храбрата Елена Йончева, за да не показва как Шайката разграбва България.

Повдигнатото обвинение срещу опозиционната депутатка е за пране на пари. От ведомството на Сотир Цацаров обясниха, че разследването било за извършени финансови операции с пари, за които има съмнение, че са присвоени от КТБ.

В хода на разследването е установено, че на 17.04.2012 г. че, едноличният собственик на капитала на „Авторска телевизия“ ЕООД Елена Йончева е взела решение представляваното от нея търговско дружество да учреди съвместно с офшорна компания „Далий Трейдинг Лимитид“ дружество с ограничена отговорност и с наименование „Офроуд“ ООД, съобщава бТВ.

На 20.04.2012 г., представляващите „Далий Трейдинг Лимитид“ също са взели решение за учредяване на това съвместно дружество с „Авторска телевизия“ ЕООД. В решенията на управителните органи на двете търговски дружества е посочен размера на капитала на новосформираното „Офроуд“ ООД – 10 000 лв., разпределен в 100 дружествени дяла, всеки един с номинална стойност 100 лв. Всеки от учредителите, при разпределението на капитала записва по 50 дружествени дял,а с обща номинална стойност в размер на по 5000 лв.

Учредителното събрание е проведено на 23.04.2012 г., като за управител и представляващ на новоучреденото търговско дружество „Офроуд“ ООД е избрана Елена Николова Йончева. В това си качество, тя е сключила с КТБ АД Рамков договор за платежни услуги за ЮЛ и ЕТ. Определена е като единствено лице, което има право да се разпорежда със сумите по сметките на „Офроуд“ ООД. На 20.06.2012 г. и 22.06.2012 г. по разплащателната сметка на „Офроуд“ ООД са постъпили договорените суми, включително и валутен превод в евро от „Далий Трейдинг Лимитид“.

Предстоят множество действия по разследването, свързани с установяване на начина на разпореждане с тези средства, както и спазване на разпоредбите на данъчното законодателство, посочиха тогава от обвинението.

Обвинението, че работейки в периода 2012-2014 г в Тв7 съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно, коментира във Фейсбук Елена Йончева.

„Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми за войната в Сирия и действията на ислямистките организации в Алепо, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и началото на гражданската война. Филмите са излъчени, а техниката за тяхното заснемане и монтаж, както и за репортажите в пряк ефир, е налична“, обясни депутатката.

„Правителството и Б. Борисов започнаха да използуват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат тези, които показват как Шайката – тази организирана престъпна група, разграбва България. Това няма да ни спре“, уверява храбрата репортерка.

Дори и на дебилите вече е ясно, че целта на Шайката не е само да сплаши Йончева. Целта е да бъде омаскарена, за да не вземе да оглави листата на БСП за евроизборите.  Дори и Цацаратурата да докаже, че с кредит от КТБ тя си е купила камера, за да снима оградката на границата и другите далавери на управляващите, това няма да пречупи.