Агресивен шофьор предизвика катастрофа, но глобяват жертвата

Брутална разправа станала на метри от детска градина, а ченгетата изкарали невинния водач виновен макар потърпевшият да им показал клипа от видорегистратора си

Полицаи изкараха Станко Стилиянов, чиято кола е ударена от агресивен шофьор, във виновник за катастрофата. Пред камерата на Нова телевизия той разказа за бруталната разправа, която станала на пътя, на метри от детска градина.

След инцидента истинският виновник напуснал мястото, за да си купи цигари. Дали се е обадил през това време по телефона не е ясно, но след идването на полицаите, те се отбили първо при него. Разговорът им продължил не повече от минута.

Инцидентът се е случил на 6 февруари около 15 ч. След това агресивният шофьор отправя заплаха към другия водач, от когото получихме кадрите.

Потърпевшият Станко Стилиянов твърди, че пристигналите на място служители на Пътна полиция не реагирали адекватно на сигнала му и обяснили, че той е виновен.

„Въпросният водач на другия автомобил на няколко пъти се опита да ме изблъска от платното за движение. Опита се да ме изпревари. Без подаване на мигач отново се опита да ме изпревари. Загуби контрол над колата и се блъсна в предния ми ляв калник”, разказа Стилиянов в ефира на „Здравей, България”.

Той допълни, че веднага е сигнализирал на телефон 112. По думите му шофьорът, който го е ударил, е започнал да го заплашва.

„Екипът на Пътна полиция не спря първо при двата катастрофирали автомобила, а отидоха първо при съответния господин. Разговаряха и се върнаха при мен. Показах им видеото. Според тях аз съм в нарушение, защото не съм пропуснал движещия се автомобил зад мен да ме изпревари. Попитах ги как да го пропусна когато се разминавам с насрещно движещ се автомобил, престроявам се в лявата лента, за да заобиколя паркирания автомобил“, разказва Станко.

„Според полицаите той вече е бил в лявата лента. Не мога да разбера дали е прескочил насрещно движещия автомобил – минал е над него или под него“, коментира мъжът.

„Казах на полицаите и за заплахите, но те твърдяха, че нищо нямало да ми се случи. Искаха да подпиша двустранен протокол и аз да изляза виновен за ПТП-то”, допълни Станко Стилиянов.

Няколко пъти полицаите ме заплашиха със санкции заради моето „нарушение“ и трябвало да си понеса последствията, ако не се съглася да подпиша протокола, разказва потърпевшият.

Не съм подал жалба защото много пъти съм се обръщал към полицията и знам какъв е изхода – само загуба на време и нерви, споделя той.

От полицията го призоваха да подаде жалба заради нелогичните действия на техни служители.

Станко Стилиянов е поредната жертва на агресивен шофьор и на полицаи, които с нелогичните си „решения“ сриват доверието в полицията. Дори и да подаде жалба срещу тях, вероятността виновните да си получат заслуженото клони към нула. За съжаление това не е частен случай, защото много често жертвите стават виновници.