Ако ханъмата на Доган успее в плановете си, еднопартиен режим ще има и то на БСП

„Страшното“ предсказание за ханъмата на Доган е на Радан Кънев. Според него ако Бойко успее в разбиването на дясното, ще има „Да гласуваме за БСП, за да се махат мутрите“

Ако ханъмата на Доган успее в плановете си, еднопартиен режим ще има и той ще е на БСП. Това пророкува бившият лидер и настоящ заместник-председател на ДСБ Радан Кънев.

„Гледам с интерес Данаил Кирилов и Тома Биков и се чудя защо им е на ГЕРБ това некадърно и болезнено самоубийство. ГЕРБ управляват в отлична икономическа среда и изключителен международен комфорт (гледам, че усилено, макар несръчно, вземат и завоя от Орбанисти към Юнкеристи, но това е отделна смешка). У нас контролират големия бизнес, медиите и повечето политически партии“, коментира във Фейсбук бившият депутат.

„На фона на историческите примери и на кризисните времена през последното десетилетие, не могат да им се отрекат, въпреки характерния страх и некомпетентност, известни управленски успехи. При това положение, ако се държат с приличие, могат да разчитат на гарантирано първо място и почти неограничен набор коалиционни партньори. Защо тогава тези простотии?“, пита той.

„Единственото обяснение е самозабравянето и неистовият стремеж към еднопартиен режим. А за целта е нужно, не, задължително е елиминирането на конкуренцията в демократичното пространство дясно и център. Както и разцепването на националистическия вот. И любовта с Доган…“, добавя Кънев.

„С един куршум – три заека? Да, но на цената на всякакво приличие, за сметка на образа на умерена, успешна центристка формация. Сега ГЕРБ изглежда, а ръководството му по-точно Е, нервна авторитарна шайка корумпета, която се опитва да задържи властта с нелегитимни трикове. Тъпо“, коментира той.

„Ако не разберем каква война се води срещу скромните ни и разпокъсани десни сили, и не реагираме адекватно, със сигурност ще я загубим. Такива са правилата на войната“, заяви бившият депутат.

„Към приличните, десни хора в ГЕРБ – ако ханъмата на Доган успее в плановете си, еднопартиен режим ще има. И той ще е на … БСП. Забравете „Да гласуваме за ГЕРБ, за да не дойде БСП.“ It was nice, but now it’s gone. Ако Бойко успее в разбиването на дясното, ще има „Да гласуваме за БСП, за да се махат мутрите“. И тогава ще е страшно“, предупреждава Радан Кънев.

И ще се оглеждате за тези, които ви спасиха гъза през 2013/14, но тях няма да ги има…, добавя той.