Безобразие: Депутат получава 12 249,90 заплата, а работници – 40 лева

Безобразие е работници да живеят с 14 стотинки дневно, а депутати да вземат хиляди левове заплата. Докога ще търпим, пита бившата съдийка Румяна Ченалова

12 249,90 е заплатата на депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов. Докога ще търпим, пита бившата съдийка Румяна Ченалова. Тя сподели във Фейсбук публикация в bulbg.blogspot.com, според която шефката на парламента Цвета Караянчева пък получава като председател на Парламента около 50% повече пари, а всеки депутат с докторска титла – до 35% отгоре.

Днес БТВ излъчи репортаж за работници в гр. Мездра, които разполагат с 14 стотинки дневно / при 40 лв. заплата/ и взимат по лев назаем всеки ден за да отидат на работа.

Ако тези данни се определят като условие на задача, логичният въпрос би бил: Докога ще търпим“, коментира Румяна Ченалова.

Според колегите от bulbg.blogspot.com в Парламента няма депутат, който да се разписва на фиш по малък от 10 000 лева на месец, но пък за сметка на това тези скъпо платени артисти, не могат да поднесат на драгия зрител едно качествено представление. Друг е въпросът и докога 240 нищо правещи депутата ще получават такива огромни заплати за България, а над един милион пенсионера ще оцеляват с по 200 лева на месец.