БОЕЦ иска от президента да свика КСНС, на който да бъде изяснен казусът „Новичок” 

Georgi Borisov Georgiev

Не е в наш стил да пишем отворени писма, но в случая става дума за казус касаещ националната сигурност и БОЕЦ считаме, че широката гласност е най-добрият вариант за комуникация с институциите.

ДО: ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399 e–mail : gdboec@abv.bg

Г-н Президент, в последните дни в публичното пространство бе разпространена информация, потвърдена от международни и български медии и институции, че през 2015 г. агент на руските тайни и разузнавателни служби е извършил опит за убийство на трима български граждани чрез отравяне с БОВ, известно като „Новичок”. Жертвата е българският гражданин Емилиян Гебрев, собственик на военните заводи „Дунарит” и „ЕМКО”, който оцелява след дълго лечение, както и неговият син и един техен служител. Случая се свързва пряко с опита за убийство през март 2018 г. извършен с участието на същият руски агент на територията на Великобритания на Сергей Скрипал и неговата дъщеря, довел до тежък международен скандал и санкции срещу руската държава от редица държави, включително много европейски, както и от Европейския Съюз.

Г-н Президент, през последните две години сме свидетели на бруталните опити на фирми свързани с депутата Делян Пеевски да заграбят и унищожат заводите „Дунарит” и „ЕМКО”, като това се случва с помощта на правителството на Бойко Борисов в лицето на министър Караниколов и министър Горанов, като в последните действия активна роля играе и прокуратурата. Представяме тази информация, като имаща отношение към съдбата на Емилян Гебрев и гореописаните събития.

Г-н Президент, БОЕЦ считаме за пряко посегателство върху националната сигурност на България, опитите да бъдат убивани български граждани на територията на Република България от агенти на чужди служби, в случая руски. Това е безпрецедентен акт на агресия, който поставя под заплаха живота и здравето на всеки български гражданин. БОВ, или отровата използвана за отравянето на Емилян Гебрев и другите двама български граждани може да попадне във водоизточници, атмосферата, или климатични инсталации на обществени сгради и да доведе до непредвидими последствия и жертви.

Г-н Президент, БОЕЦ в качеството ни неправителствена организация с дейност в обществена полза и представители на гражданското общество в България изискваме от вас да свикате Консултативен съвет по национална сигурност на който да бъдат изяснени всички факти и обстоятелства касаещи случая „Новичок” и да бъдат взети всички необходими мерки за осигуряване на безопасността на българските граждани, както и да бъдат предприети съответните действия спрямо руската държава. Изискваме българското общество да бъде информирано за взетите мерки и решения.

Г-н Президент, тази ситуация е и тест за всеки политик и държавник, за неговата лоялност към българското общество, държава и Конституцията, както и за неговите зависимости към други интереси и задкулисни и чужди фактори. Само действията показват кой ще издържи теста и кой ще се провали, думите вече не помагат. Действия, каквито до сега на сме видели.

Дата: 13.02.2019г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Докато Радев си играе с Буда и Цветанов на доброто и лошото ченге, България продължава да оглавява всички негативни класация за корупция, свобода на словото и нисък жизнен стандарт. Хиляди българи напускат родината си прокудени от зверската корупция и мизерията, а останалите тук са подложени на геноцид. Много пъти Радев имаше шанс да се разграничи с реални действия от ченгеджийско-мафиотското статукво превзело държавата, но до сега не сме видели такива. БОЕЦ много пъти го сезирахме включително и за източените 16 милиарда ДДС, но отговор и действия отново липсват. Да видим.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!