БОЕЦ припомняме тези събития на фона на позата на изненаданият Буда

Georgi Borisov Georgiev

ЛИЧНО Бойко Борисов охранява и помага на Петя Славова да превземе Инвестбанк, като връща акционери!
Ето какво разказва бившият председател на надзорният съвет на банка Инвестбанк (преди това под името Международна ортодоксална банка „Св. Никола) Стоян Мишев в книгата “Любен Гоцев – Човекът в сянка” (изд. “Милениум”, 2010 г. С., З. Димитрова):

“Любен Гоцев имаше силен нюх. Той се залепи до богатите хора – Митко Събев и Петя Славова. Неговото раболепие стигаше до крайност… Когато стана скандалът, Петя Славова искаше да подпиша един документ с ужасно стара дата. Върху него имаше един единствен подпис – на Любен Гоцев. „След като съдът обяви за нищожни поредните решения на общото събрание на акционерите, ръководството на банката свиква ново общо събрание и незаконните акционери взимат отново отменените от съда решения. Но нероден Петко не може да има деца“, смее се Цветан Начев.
Първото подобно събрание, свикано от квесторите през април 1998 г., е забележително с още нещо – охранява го лично Бойко Борисов, той лично проверява на входа документите на част от акционерите. По онова време Борисов е в охранителния бизнес, гравитира около шефовете на СИК, знае се за фирмите му „Ипон“, които охраняват някои големи обекти, включително на сикаджиите.
На общото събрание, проведено в т. нар. Малкото НДК – кино „Люмиер“, когато акционерите пристигат, виждат, че се охранява от едри руснаци. Защо и как – не се знае днес, вероятно са наети за мероприятието. Може и тогавашният съдружник на Митко Събев, руския млад олигарх Денис Ершов нещо да е помогнал (той по-късно е изгонен от България, а още по-късно има поредица от премеждия със съдружника си, но това е друга тема).

„Акционери помнят самия Бойко Борисов, като шеф на фирма „Ипон“, който е изисквал на вход на залата от тях да покажат документите си и докажат, че са акционери. И лично връща някои от акционерите учредители, защото те представят акции, а квесторите са поставили изискване да се допускат само акционери с вносна бележка. Вносната бележка е документ, на базата на който се издава акция. За да не дойдат много от акционерите учредители за всеки случай не са им пратени покани, което е нарушение на закона. И аз лично не съм получил, и въобще не отидох на това общо събрание“, разказва Цветан Начев.

Но най-голямото нарушение е друго. На това общо събрание дребният акционер „Юкос“, който е имал 5% от дружеството, изведнъж се явява като мажоритарен акционер с 25% от акциите. Това е нарушение на действащия към онзи момент устав на дружеството, който не допуска акционер с повече от 5%. Но квесторите ден по-рано са пратили документи в БНБ за „Юкос“ като мажоритарен акционер.

Въпросните квестори на БНБ се казват Димитър Проданов и Димитър Димитров. След това общо събрание те стават изпълнителни директори на банката.
Как е възможно всичко това?“ (Използвани са материали от e-vestnik.bg)

БОЕЦ припомняме тези събития на фона на днешните разкрития за незаконни трансфери на десетки милиони от Венецуела към Ивестбанк. И позата на изненаданият Буда! За мнението на американските посланици и служби за Инвестбанк и за Бойко Борисов може да прочетете в публикуваните от Биволъ грами!
https://bivol.bg/wlborisov.html
СВИНЕТЕ СИ ОТИВАТ! Давят се в собственото си блато. БОЕЦ ще бъдем там и ще им помогнем да си отидат. И никога да не се връщат. Радвайте се, през следващите седмици и месеци ще бъдете свидетели, някои ще сме и участници в събития, които ще се помнят дълго. Краят на една диктатура винаги е зрелищен, а краят на свинската диктатура ще е кървав и брутален.
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

колаж :Valdes Radev