Броени дни до крайния срок за участие в литературния конкурс „Да обичаш въпреки…”

Първата награда в категория „Ученици” е участие в международен семинар в Израел

Остават броени дни до крайния срок за участие в шестото издание на литературния конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”, организиран от Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”.  Темата тази година е „Да обичаш въпреки…”, а задачата на участниците е да смесят историческата правда със своето въображение и да разкажат истории за любов, приятелство и разбирателство между българи и евреи. За първи път възрастовият обхват на надпреварата е разширен в две категории –  за ученици и за студенти. Конкурсът се провежда с любезното домакинство на Община Бургас.

За да се преборят за голямата награда няколко десетки млади творци вече се включиха в литературната надпревара със свои разкази и есета. Голямата награда в категория „Ученици” е участие в едноседмичен международен семинар за млади лидери в експерименталното училище Хакфар Аярок, Израел, на разноски на организаторите. За трета поредна година победителят в литературния конкурс на „Алеф” ще представи България на високия младежки форум в Израел –  през 2017 г. Мануил Касабов от Русе, а през 2018 г. – Моника Митова от Благоевград.

В категория „Студенти” спечелилият първо място ще получи материална награда от 400 лв. И в двете категории втора и трета награда са съответно  по 300 и 200 лева.

Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят своите творби – до 5 машинописни страници, до 1 март 2019 г. на електронна поща center.alef@gmail.com или на адрес Бургас 8000, пл. „Баба Ганка” 4, ет. 4, Център за еврейско- българско сътрудничество „Алеф”. Творбите ще бъдат оценени от жури в състав: Румен Леонидов – поет и издател на сайта Факел.бг и  Асен Йорданов – журналист  и  директор на сайта Бивол.бг и Алберта Алкалай – председател на ЦЕБС „Алеф”.

За да подпомогнe творческaта фантазия на разказвачите, във виртуалната библиотека на  сайта си http://alef-bg.org  Център „Алеф”  предлага библиография и филмография по темата.

Според регламента 20 от авторите в двете категории ще бъдат номинирани и ще бъдат поканени да участват в тържествената церемония по награждаването в Бургас на разноските на организаторите през пролетта на 2019 г. От тях ще бъдат излъчени победителите. Център „Алеф” е подготвил множество поощрителни награди и други изненади.