Видими резултати: Стигнахме дъното по бедност благодарение на „Бойко III”

 Според експертите на „Open Experts“ в Париж индексът на енергийна бедност на Румъния е 64,2, а на България – 0,7. Българите мръзнат като кучета и чакат ГЕРБ да ги поГЕРБи

България е лидер, но по енергийна бедност. В тази непрестижна класация нямаме стигане напук на всички пиари на „Шайката“, които се опитват да ни убедят, че доходите на хората растат и то така, че инфлацията не може да ги изяде. Оказва се реалността е далеч по-страшна.
Икономистът Мика Зайкова цитира в студиото на БНТ данни от изследване на експертите на „Open Experts“ в Париж, според които нямаме измъкване от дъното по бедност. Румънците дори за близо сто пъти по-богати от нас.
„Евростат казва, че 53% от българите не могат да отопляват жилищата си. В потвърждение на това преди няколко дни експертите на „Open Experts“ в Париж направиха едно изследване и какво се оказа? Индексът на енергийната бедност на българите е направо критичен. Ние сме на последно място“, заяви финансовият експерт Мика Зайкова.
„Най-малко енергийни бедни има в Швеция и тя е с индекс 95.4. Румъния, която е до нас, и се развива уж заедно с нас е на 13-то място и нейният индекс е 64.2. На България е 0.7. И двете страни преди нас – Унгария и Словакия, имат съответно 6.2 и 8.4 индекс. Тоест, ние сме критично енергийно бедни. Потвърждава се това, че хората не могат да се отопляват“, добави Зайкова.
На фона на растящите разходи, българинът трудно вярва, че стандартът му се вдига, но продължава да се надява политиците, заради които сме най-бедни в Европа, ще го спасят. Дебилите чакат ГЕРБ съвсем да ги поГЕРБи.