ГЕРБ обърна плочата и Нинова им стана крива, превела партньора им ДПС силен

 Тома Биков призна, че колегите му от ГЕРБ се страхуват, а връщането на преференцията едва ли ще ги спаси от изборния провал

Нинова прави ДПС силни. Това каза в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по Нова телевизия Тома Биков. Депутат от ГЕРБ, който е роден в Бургас призна, че колегите му от ГЕРБ се страхуват от общественото мнение, като изтъкна, че в това нямало нищо лошо.

Не бе обаче никак добър ход отстрана на ГЕРБерастите да си играят с Изборния кодекс и да гневят хората с вдигането прага на преференцията. Като истински пожарникар Бойко Борисов се опита да спаси положението с ревизия на изборния закон. Това обаче едва ли ще спаси партията му от провал на евровота.

След като лично Цветан Цветанов призна, че съпартийците му са подкрепили ДПС за преференциите и така дори на дебилите в републиката стана ясно кой крепи кабинета „Бойко III” от сараите, а после обърна палачинката и подкрепи вожда да преференциите, някак странно звучат твърденията на политологът от Бургас, че Нинова правела ДПС силен. Та нали партията на Доган крепи правителството им!?

„Когато политическият дебат стигне до това дали има или няма кворум, означава, че не сме в добра ситуация. Когато БСП излязат с техните 80 депутати има колеги, които са в командировка, тогава ДПС се превръща в много силна формация, въпреки че има само 26 депутати. Така че г-жа Нинова да обвинява нас, че правим ДПС силни, не е коректно”, жалва се Биков.

Коментарът му е по повод решението на левицата да напусне парламента, докато не бъдат официално върнати за преразглеждане промените в Изборния кодекс. Именно това от ГЕРБ обявиха, че ще направят. А БСП заподозря, че го правят „от страх”.

„Не мисля, че страхът от общественото мнение е нещо лошо. Нали общественото мнение е смисълът от демокрацията”, заяви Биков. И добави, че въпреки „фетиша към преференциите, те не променят политическата система, но са право, което е дадено и трудно може да бъде отнето”.

„Страх ги е от машините, защото разчитат на фалшифициране на протоколи на комисиите. На второ място трябва да се отмени решението на комисиите и трето – да се промени решението, че не може да обжалваме. Това е частична победа за БСП”, каза пък Корнелия Нинова. И допълни, че левицата е поискала среща с всички европейски посланици, за да ги запознае със случващото се с изборното ни законодателство.

Не се връщаме в парламента, тъй като условията ни не са изпълнени, подчерта червеният лидер.

В парламентът вече официално няма опозиция, но ГЕРБ не се нуждаят от такава, за да се провалят. Гафовете сриват доверието в парламента и кабинета „Бойко III”. Ако изборите тази пролет са честни, няма начин да ги спечелят.