Дончо от USA като бат Бойко – Спрете разследванията !

Ти да видиш бат Дончо, милиардер и по,по, най в USA използва мотивите на бат Бойко ?!!

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди опозицията, че „нелепите партийно-мотивирани разследвания“ срещу самия него могат да навредят на американския икономически просперитет.

В 82-минутната си реч „За състоянието на съюза“ Тръмп настоя Демократите да прекратят съпротивата си срещу финансирането на ограда по границата с Мексико, за да се ограничи нелегалната имиграция и трафикът на наркотици.

Доналд Тръмп обърна специално внимание на разследванията срещу собствения си предизборен щаб, които определи като политически мотивирани и потенциално застрашаващи американската икономика.

„В САЩ се случва икономическо чудо и единственото нещо, което може да го спре, са глупавите войни, политиката или нелепите партийни разследвания“, каза той.

В Стара Загора Борисов сподели нещо подобно : „Моят призив към политиците е, ако може всички да си мерят повече думите. Ако конфронтацията не се спре, ще пречи на всеки един, който победи на изборите след това“, отвори министър-председателят Бойко Борисов на журналистически въпроси за компроматите на БСП. „Аз изобщо не се вкарвам в тази тема. Хората очакват всеки ден да им се дават нови и нови неща, които да ползват – училища, детски градини, инфраструктура, култура, всичко останало. Оставам на другите – който иска да се заяжда, да прави компромати“, добави премиерът.

Премиерът Бойко Борисов пред членове на партия ГЕРБ, която проведе Национална работна среща в НДК заяви:

„Държавата никога не имала по ефективна борба с контрабандата, от която си е спечелила много врагове. И всеки ден някой излиза и говори за корупция“, възмути се Бойко Борисов. „Най-корумпираните хора говорят за корупция в момента. Както каза Данчето, първо започнаха през лъжливи сайтове, сега си ги говорят ей така. Това трови атмосферата“, отбеляза премиерът.

Той коментира още направените инвестиции в България, които определи като „реални“ – за заводи и икономика. „По регионите са истински, живи инвестиции, които докараха до там, че няма работна ръка“, посочи лидерът на ГЕРБ. „Американският посланик ме пита: „защо вие отчитате два пъти по-малки инвестиции, отколкото са реалните американски инвестиции“. Ами казвам: „защото не ги отчитам аз, имаме такава статистика“, сподели Борисов. Той попита защо да вярва на „един провален, изхвърлен от управлението политик, който казва, че инвестициите са рекордно ниски, а не на Американската търговска палата“.

Мдаа … Приказките на бат Дончо и на бат Бойко си заприличаха, но май реалността е по-различна … И само нарцисизъм и приказки за икономически подем не могат да ги скрият …

И докато САЩ си имат един истински специален прокурор в лицето на Робърт Милър, който разследва за връзки между щаба на Тръмп и руската държавна намеса в изборите през 2016 г., то подобни връзки в БГ територията са свещена крава за един прокурор в добри връзки с един Чайка от Путинленд …

Сега навярно ще чакаме на Молитвената закуска Цецко да се моли на Светиня Му, а лидерът на ДПС на Аллах да няма разследвания , а гешефтът с ГЕРБ да продължи все така яко, а на кой бог ще се моли бат Дончо не знам, но е ясно за какво …

Доживяхме България и САЩ да говорят едно и да се молят за едно ?!

Свободен автор – Философът