Комунизмът ще ни се струва като Златния век в сравнение с катастрофата при ГЕРБ

Цената на управлението на ГЕРБ ще плащат няколко поколения българи след катастрофата, коментира евродепутатът Николай Бареков

Комунизмът ще ни се струва като Златния век в сравнение с катастрофата при ГЕРБ. Това сподели във Фейсбук евродепутатът Николай Бареков.
„След краха на ГЕРБ ревизиите и съдебните процеси на техния грабеж и безхаберие ще траят десетилетия – също като след 1989-та. Десетки милиарди от еврофондове и от бюджета ще са изчезнали безвъзвратно. Цената на тяхното управление ще плащат няколко поколения“, коментира той.
„Комунизмът ще ни се струва като Златния век в сравнение с катастрофата при ГЕРБ. Следите за жалост ще са заметени и най-много да го отнесе едничък лидерът на шайката им. Ще се окаже, че КТБ е била само скромна увертюра към Грабежа на 21 век. Терапията ще бъде дълга и мъчителна. Лошото е, че за попълването на ликвидността от колосалните дългове няма да има нищо насреща за приватизация“, добави евродепутатът.
„Нито ЕС ще се бръкне да плати. Отписани сме. Само няколко некадърни и потрошени асфалтови ленти ще са останали. Икономиката ще е сведена до два-три монопола в ръцете на разни Гинки. Спорт, култура, образование, здравеопазване, правосъдие ще бъде на нивото на африканска държава от 60-те години на миналия век. Морален упадък“, коментира той.
„Демографската картина ще е превърнала България в средноазиатска държава от индийски тип през 19 век. И всичко това само след три мандата на ГЕРБ и нейния премиер. Изисква се гениален талант и уникална простотия за подобно (само)разрушение на цяла що -годе прилична държава. Бандустан“, подчерта Бареков.