Мъж пламна като факла, задава ли се нова вълната на самозапалвания?

Няма информация за мотивите му, но едва ли пламна като факла от любов към изедниците, заради които тънем в бедност и мизерия

51-годишен българин от дряновското село Буря пламна като факла в Деня на влюбените.

Мъж се самозапалил и по-късно почина в резултат на получените изгаряния, съобщи bTV.

Няма информация за мотивите му, но за какво ли би се запалил един мъж в навечерието на Свети Валентин!? Едва ли е от любов към изедниците, заради които тънем в бедност и мизерия.

Самозапалванията са познато явление още от първото правителство на Борисов. Живите факли и последвалите протести принудиха на 13 март 2013 г. премиерът да си подаде оставката. Първи изгоря в името на народа 26-годишният Траян Маречков от Велико Търново. На 18 февруари преди шест години той се самозапали на една от главните улици в старопрестолния град, оставяйки предсмъртно писмо с думите „Давам живота си за народа, семейството и България с надеждата, че политиката и правителството ще подобрят стандарта на народа“.

ХРОНИКА НА САМОЗАПАЛВАНИЯТА ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ

След него от този свят си отиде и Пламен Горанов, превърнал се в символ на революцията срещу мутрите и престъпниците, които ни управляват. Често е сравняван с Мохамед Буазизи, самозапалил се и дал начало на Арабската пролет, и Ян Палах, самозапалил се по време на Пражката пролет, пише в Уикипедия.

Гневът на хората е обоснован. Той обаче бе предизвикан от неадекватната политика на правителството. Хората обаче трябва да си дадат сметка, че протестът им срещу мизерията, не е спасение, защото няма по-страшен грях от самоубийството. Животът ни е даден от Бог, за да го изживеем достойно. Със саможертвата си българските последователи на Ян Палах няма да въздействат на бандата безсърдечни студенокръвни, заради които сме най-бедни в Европа. Начинът да ги разкараме от политическата сцена е друг – чрез протести, но не символични.