Обединени патриоти вече не са и обединени

Каракачанов предлага шоу за патриоти – вътрешни избори, но Валери Симеонов вече оглави листата на НФСБ и се надява да смени парламента в София с този в Брюксел

Обединени патриоти вече не са и обединени. След като НФСБ, ВМРО и „Атака“ не можаха да се споразумеят за партийните листи, хората на Валери Симеонов решиха да участват във евровота с отделна листа и предложиха на лидера си да я оглави.

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пък предложи шоу за симпатизантите на Обединени патриоти.

Дайте да направим в началото на април едни вътрешни избори сред нашите симпатизанти – те да определят кой да бъде на първо, втори и трето място в листата, вместо да се разправяме, каза той в „Лице в лице” по бТВ.

Каквито и разногласия да имаме в малката коалиция, това не трябва да пречи на работата на правителството, добави войводата.

Раздорът в малката коалиция породи сериозно безпокойство в редиците на ГЕРБ, което всъщност е и следствие от очакваното решение на другарите от БСП да се изнесат от парламента заради глупостта на ГЕРБерастите да блокират преференциите с недостижим праг. Ремонтът на Изборния кодекс бе по желание на „тайния“ партньор ДПС.

Партиите, които управляват заедно, взеха решение да се спрат командировките на депутати в чужбина и да се затегне дисциплината в парламентарните групи, за да се гарантира провеждането на заседания и гласуването на законите в отсъствието на БСП.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обаче не участва в съвета. На специален брифинг от партията обявиха, че Симеонов ще води самостоятелна листа на евроизборите.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов естествено отхвърли тезата, че ГЕРБ са в съглашателство с ДПС, но всички разбраха истината и тя е, че мнозинството ще продължи да разчита на гласовете от малцинството, а ако хората от сарая решат да разтурят седянката, „Бойко III” ще падне като зряла круша.