Пи ли си хапчетата президента, че брани диктатор на страна с канибали?

 Добре поне, че не призова да нарамваме пушките и да хукваме да спасяваме слънчева братска Венецуела и другаря Мадуро, коментира адвокат Емил Василев

Добре ли сте, г-н Президент? Да торпилираме обща позиция на ЕС за Венецуела в името на бъдещи прозрачни избори в страна, на чиято инфлация би завидял дори Жан Виденов, а заради глада има вече случаи на канибализъм? Тези въпроси зададе бившият депутат Емил Василев.

Президентът Румен Радев призова за въздържане от позиция по казуса „Венецуела“, но Съветът по сигурността при Министерския съвет призна самозванеца Хуан Гуайдо.

„Да чакаме демократични избори в страна, управлявана от диктатор с комунистически възгледи?! Пихте ли си хапчетата, г-н Президент???“, написа той във Фейсбук.

„Смайваща с антиевропеизма си прокомунистическа декларация на Президента. Добре поне, че не призова да нарамваме пушките и да хукваме да спасяваме слънчева братска Венецуела и другаря Мадуро от дългата ръка на световния империализъм“, коментира бившият депутат.

„Аз съм един от малкото хора в дясното пространство, които за две години една лоша дума не казаха за Румен Радев, вероятно заради институционалното уважение, което се дължи във всяка една нормална държава. Но това изказване вече и на мен ми идва в много повече“, сподели той.

„Тук дори не става дума за самата Венецуела и дали и по какъв начин демократичният свят би й помогнал да излезе от кризата. Тук говорим за нещо невероятно, но факт – призива на президента да се противопоставим на обща позиция на ЕС. Чия позиция тогава да подкрепим – съветско-китайската, ли ???“, пита адвокатът.

„По официални данни Венецуела са напуснали вече около 4 млн. души. Инфлацията е на път да достигне 1,7 милиона процента. Липсват хранителни стоки, лекарства, питейна вода – страната е изправена пред огромна хуманитарна криза. Това ли да подкрепим, чрез ненамеса и торпилиране усилията на цивилизования свят, г-н Президент“, добавя Емил Василев.

„Случаят с Венецуела е в зоната на абсурда – това е страната с най-големи петролни залежи в света. Искат се огромни усилия да съсипеш такава държава. Дори от страна на комунистите си трябват големи напъни да постигнат такава разсипия“, коментира адвокатът.

„Да ви кажа честно, хич не ми пука за братска Венецуела и дали там ще измрат от глад сега или бавно и полека след 30-40 години „социализъм“. Вбесяваме позицията на президента, която е антиевропейска и антинатовска, т. е. антибългарска. Който предпочита руснаци пред американци и европейци да си ходи в Сибир или на майна си. Аз съм гражданин на ЕС, страната ми е част от Западната цивилизация и затова съм вбесен от позицията на Радев“, споделя бившият депутат.