Политиците са зверове, докараха ни до положение да избиваме семействата си

Политиците са безпощадни кръвожадни зверове, които се хранят с мъката и бедността на народа. Така бившият депутат Димитър Байрактаров коментира убийството в Нови Искър

Докараха ни до положение сами да избиваме семействата си, за да спестим мъките им! Това не е държава, коментира във Фейсбук бившият депутат Димитър Байрактаров.

Той е споделил пост на убитата Ирина Асенова – Ранова в социалната мрежа, която споделя, че са я съкратили от програмата „Независим живот“ без предупреждение и то в момент, в който и двете й деца били в софийска болница. „На някой му харесва моето място, но не знае, че всичко е само на книга. Никой не се интересува от болните в тази държава. Сега ще вървя по пътя към ада всеки ден. Благодаря на държавата за разбирането към болните деца в Нови Искър“, сподели жената.

По ирония на съдбата едно от тези болни деца се превърна в убиец и то на собствената си майка. Посече с брадва и нея, и баща си, и баба си и дори по-малкия си брат в семейната им къща. Така спря мъките им.

Години наред семейство Ранови се бори за живота и здравето на сина си, става ясно от публикациите на майка му Ирена в социалните мрежи.

„Мисълта ми е в моите деца, защото всеки ден страдам за тях. Живота ми е низ от страдание вече 26 години. Минавам по пътя на ада ден след ден, но няма сила, която да ме спре. Ще се боря, докато мога”, пише във „Фейсбук” майката

Синът й Георги бил епилепсия и с туберкулоза в последен стадий и близките му събирали пари за лечение. „Днес пратих сина си Георги Иванов Георгиев в болница. Просто не мога да опиша страданието си. Много е зле. Борих се с болестта до момента”, пише още тя.

Съседи разказват, че семейството живеело в трудности и лишения. Никой от съседите не е разбрал какво се случва на улица „Светлина”, в дома на семейство Ранови. До вчера, когато полиция и военни отишли да търсят баща му.

Семейството много пъти е отправяло зов за помощ, за да може да събере 6000 лева, за да лекува Георги. Сега болният мъж е обвинен за четворното убийство.

По тази програма през 2018 г., по която горката майка е съкратена, бяха усвоени или присвоени над 150 милиона лева, разказва Байрактаров.

„Мъките на Ирена приключиха, но на колко майки като нея продължават и в този момент? Семейството на Ирена ще остане в статистиката на държавата като жертва на убийство в Нови Искър! Бог да ги прости!“, добавя бившият депутат.