Послъга ли бай Бойко

Макар и 1-ви април да е все още далеч, то някои външнополитически експерти не се съобразяват с фактите и послъгват по традиция, но …

Спомняте ли си какво каза Борисов в Мюнхен ?!

„Нямаше нищо незаконно и с милионите от Венецуела. В момента, в който дойде сигнал от американска страна за нещо нередно, аз извиках посланика на САЩ, за да му кажа по какво работим. Извиках ги лично, за да не се пишат такива малоумщини.“

Това коментира премиерът Борисов в Мюнхен, но дойде видовден …

В интервю за Капитал американският посланик Ерик Рубин казва следното:
 „Ние предоставихме информация, която дойде от финансовото ни разузнаване… Операцията беше успешна и това е важно, тъй като става дума за важен принцип – този тип корупция, идващ от недемократични режими, е противен, особено, когато във Венецуела има хора, гладуващи по улиците, докато държавното им богатство е източвано. Смятам, че този случай изпраща важен сигнал, че България е бдителна и опитът да се използва нейната банкова система за нелегални цели ще носи известен риск”.
Това е обвинение и към правителството на Борисов 3 и към БНБ, в която Рубин направи нарочно посещение по повод преводите през Инвестбанк.

Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин посети Българската народна банка (БНБ) и се  срещна с шефа Димитър Радев.

 Посещението на Рубин очевидно е свързано с нежеланието на властите да вземат мерки за скандала около парите от Венецуела в Инвестбанк.

Посланикът натъртва допълнително незадоловолителната оценка за службите и властта у нас, които не са сторили нищо след първоначалното информиране, та се е наложило той лично да отиде при премиера. Като подсказва, че не се е отказала и явно страната му няма намерение да се откаже от разкриването на случая Венецуела – Инвестбанк в цялост:
„Първоначално информацията е била предоставена на ведомствено ниво от нашите служби на вашите, НО след това обсъдих случая и с премиера и други държавни служители”.

Та, послъга ли бай Бойко или …

Свободен автор – Философът

колаж : фейсбук