Само ромските барони май печелят от мерките на Каракачанов за интеграция

Мерките на Каракачанов не водят до справяне с този проблем, а просто отварят врати за нови безотчетни кражби на стотици милиони левове, коментира Димитър Байрактаров

Само ромските барони май печелят от мерките на Каракачанов за интеграция. Това намекна бившият депутат Димитър Байрактаров.

„Доста хора ми пишат и ме питат, какво ще променят предлаганите от Каракачанов мерки за интеграция на ромите. Веднага отговарям – НИЩО! Но, ще ни докарат плащания за стотици милиони, които ще плащаме всички ние, а не Каракачанов!“, коментира той във Фейсбук.

„Сега, ще се опитам да обясня на разбираем език какво предлага Каракачанов и кое вече е въведено от години със закон и кое е откровена идиотия, за която ще плащаме всички ние! Малко статистика. В България 800000 деца получават семейни помощи, от тях 80000 са ромчета. Тук искам ясно да обясня, че носител на тези права е детето, повтарям детето, а не родителя!“, подчерта бившият депутат.

„Основната част от предложенията на Каракачанов са за спиране на помощите- „при отказ за започване на работа“?! Отново повтарям носителя на правото на помощи е детето, хайде сега ми кажете как Каракачанов ще задължи детето да работи?! Никак! Ще ни скъсат от съдилища за експлоатация на детски труд!“, предупреждава той.

„Следващо предложение на Каракачанов- демонстриране на скъп начин на живот, несъответстващ на статута „социално слаб“! И сега законът е предвидил доходен критерий за помощите- къде е блял Каракачанов, че не го е приложил и не го прилага!“, добави журналистът – политик.

„Към този момент 400000 деца не получават помощи, тъй като надвишават доходния критерий за помощи- не, че нямат нужда от такива едва ли е нужно да обяснявам на Каракачанов понятието „работещи бедняци“, но все пак кратка справка сочи, че 85% от работещите в България са такива! Без значение от етническият им произход“, коментира Байрактаров.

Ако Каракачанов знае за такива лица, които живеят луксозно, но получават помощи защо не е реагирал, добавя той.

„Та, нали именно Министерски съвет е този, който провежда тази политика! Тоест, Каракачанов е или некомпетентен, или заблуждава обществото?! Каракачанов предлага „Задължителна детска градина за циганчетата на 4 и повече години“, тя и сега е задължителна и е платена, нещо повече, чрез закона за насърчаване на заетостта е предвиден цял пакет от стимулиращи мерки, включващи поемане на разход за квартира, интернет и телевизионни услуги и още ред такива! Защо Каракачанов не е приложил тези мерки?“, пита бившият депутат.

„Защото политически тарикати и ромски барони прибират тези пари! Каракачанов предлага още „Относно безразборната раждаемост в гетата и това деца да раждат деца – да се приеме пакет от строги мерки: родителите на децата родители, както и самите те, да нямат достъп до социалната система на страната и да бъдат прилагани ефективно санкциите на действащото законодателство.“ От 2015 г. въведохме такива мерки!“, разкри той.

„Защо Каракачанов не ги е приложил? Редно е да бъда коректен и да кажа, че тези мерки дадоха сериозен резултат и от близо 5000 раждания от деца, те намаляхо до 3200! Важно е да обясня, че голяма част от тези деца са по 14 годишна възраст и са недееспособни и не носят никаква отговорност и никой не може да им вмени такава, след 14 години те имат частична дееспособност!“, добавя той.

„Тук въпросът е много сериозен и може да понесем сериозни санкции по „Конвенцията на СЕ за закрила на децата срещу сексуалната експлоатация и сексуално насилие“! Мерките на Каракачанов не водят до справяне с този проблем, а просто отварят врати за нови безотчетни кражби на стотици милиони левове!“, сподели Байрактаров в социалната мрежа.

„Самия Каракачанов е гласувал с двете си ръце 73 милиона лева в края на 2018 година такива безотчетни харчове за социални помощи на роми, които ще отидат директно в джобовете на ромски барони и политици! За сега ще спра до тук, готов съм на културна и смислена дискусия с всеки по тази тема“, добавя бившият депутат.