Скандалът Скрипал-Гебрев – тежък удар срещу Борисовата държава

 Публичното осветяване на казуса Скрипал-Гебрев очертава системното бездействие на българския сектор за сигурност за противодействие на руските специални служби, коментира ген. Атанасов

Скандалът „Скрипал-Гебрев“ тежко злепоставя Борисовата държава като ненадежден партньор пред съюзниците ни от НАТО, коментира във Фейсбук лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Публичното осветяване на казуса очертава системното бездействие на българския сектор за сигурност по линия на противодействие на руските специални служби, добавя той.

„Информацията, която даде началото на публичната дискусия е очевидно контролирано изпусната от британските специални служби към медиите. Това е специфично „заучено положение“ от арсенала на службите и е с цел предизвикване на скандал и компрометиране“, сподели в социалната мрежа генералът.

„Това е предшествано от друго обстоятелство, което показва, че случаят отдавна е излязъл извън дейността на оперативните служби. Предупреждението е направено през есента на 2018 година, когато посланикът на Великобритания е посетил лично българския премиер по темата. Това означава вдигане на въпроса на политическо ниво и предупреждение за липса на резултат от взаимодействието на оперативно ниво“, коментира Атанасов.

„Така че, защо пред парламентарната комисия днес ще се явяват главният прокурор и шефът на ДАНС?! Отговорникът по темата е министър-председателят! Макар всички да знаем, че КОЙто и да се яви, пред която и да е комисия на това Народно събрание – все тая“, добавя той.