Срив в туризма заради войната с шума край морето

 Министър Николина Ангелкова призна за срив в туризма. С около 40% е спада при т.нар. младежки туризъм, а отливът при руснаците е 10-15%, съобщи тя

Войната с шума в Слънчев бряг дава резултат – с около 30-40% е отливът при т.нар. младежки туризъм. При руснаците пък спадът за ранните записвания е около 10-15 %. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.
Водещия на „Здравей, България“ Виктор Николаев я пита дали причината за отлива на младежите е свързан със скандалите в дискотеките, но тя отказа да коментира, а само изтъкна, че законите трябвало да се спазват и контролът бил строг.
Той обаче не винаги се спазва и контролът никак не е строг за хората, които са решили да леят бетон на плажа.
Министър Ангелкова подчерта, че строежът на пясъчната ивица е абсолютно забранени добави, че вече е изискала от кметовете на всички черноморски общини да предоставят информация за разрешенията за строеж, които са издадени, за Зона А и Зона Б. Тя се оправда за скандалните строежи край морето с това, че издадените разрешителни били преди приетият през 2008 г. Закон за устройството на Черноморското крайбрежие да влезе в сила.
Излиза, че е незаконно да се строи по плажовете, но строежите върху пясъка са законни, защото са разрешени преди закона да влезе в сила. Подобни идиотщини са възможни само в България.