Уж слепи мангали живеят охолно от престъпления, шофират скъпи коли и източват ТЕЛК

Двамата мъже от Долни Дъбник живеят по царски с пари от измамите на мама. Цялото им семейство е разследвано за пране на пари. Петимата от семейство Маринови са осъдени на общо 41 години затвор на две инстанции

Когато слепци прогледнат или сакати проходят е чудо. Но не винаги. В Долни Дъбник има двама братя, които според лекарите от ТЕЛК са слепи. В експертните решения, в графа работоспособност, е посочено: 100% потребност от чужда помощ.

Двамата обаче сядат зад волана на скъпи лимузини и фучат по улиците с 200 км/час.

Правят го отдавна и не смятат да спират. Абсурдът е още по-голям, защото Горан Станев и Станьо Маринов имат влезли в сила актове за шофиране без книжки, които с тяхната диагноза нямат шанс да изкарат. Горан дори има и присъда за същото прегрешение.

Как двамата спокойно карат автомобили засне Trafficnews.bg. Свидетелски показания на местни хора също потвърдиха невероятната история със „слепите“ шофьори.

Разследването ни доказа още, че на Горан и Станьо изобщо не им е необходима 100% чужда помощ, защото се справят чудесно без асистенти, съобщава Trafficnews.bg.

Лекарите от ТЕЛК-Плевен, които са преценили, че братята са незрящи и не могат без асистент, твърдят, че са сложили подписите си под становището заради решение на Административния съд в София. Според него Горан Станев наистина има проблеми със зрението, като магистратите се позовават на медицински експертизи на вещи лица.

Станьо Маринов по документи през 2001 г. има 77% загубена трудоспособност, която пет години по-късно вече е 100 на сто.

Личният им лекар обаче смята, че братята изобщо не са инвалиди, а страдат само от хипертония и лека форма на диабет. Те често са му искали направления за специалисти по очни болести, но никога не са му показвали резултатите от изследванията.

Най-често младежите са ходили в клиники във Варна, където са получавали желаните епикризи.

„Виждат си, май ги мъчи само кокоша слепота, ама тя е по наследство, не са съвсем в ред, защото в рода им са се женили за лели и племенници”, коментират местните хора от Долни Дъбник.

Доскоро в социалните мрежи братята се хвалеха с луксозни автомобили за стотици хиляди левове. Лишен от излишна скромност Горан дори публикува клипове, от които се вижда как шофира с далеч над разрешената скорост.

Като по-разумен Станьо отрича някога да е управлявал автомобил, както и че може да живее без чужда помощ. Видеозаписи обаче доказват обратното.

Двамата братя никога не са работили и нямат никакви доходи, освен получаваните от 2001 г. инвалидни пенсии, но живеят като баровци. Двете им къщи в Долни Дъбник са като палати спрямо съседните домове.

За Горан Станев и Станьо Маринов важи с пълна сила поговорката, че крушата не пада далеч от дървото. Влечението към сладък живот, без усилия, им е заложен по рождение. Цялото им семейство е разследвано за пране на пари. Братята са подсъдими заедно със своите родители -Иванка и Иван Маринов, както и сестра им Елисавета Маринова.

Обвинителният акт срещу ромската фамилия от град Долни Дъбник е внесен в Окръжния съд в Плевен от прокуратурата още през август 2015 г. Според държавното обвинение през периода 2009 г. – декември 2013 г. Маринови са получили, използвали и прикрили произхода на 3 523 934.58 лв., за които знаели, че са придобити от майката Иванка чрез измама. Тя е прочута врачка, която дори летяла в чужбина за специални клиенти.

Нейни жертви за последно са станали три палестински гражданки от град Рамала. Според обвинението палестинките са ужилени с огромна сума в долари, а част от хонорара е под формата на златни накити.

Иначе общият брой на измамите, осъществени от Иванка, са цели 212. Сред любимите й трикове е да убеждава своите жертви, че ще ги освободи от „проклятието”, което имат те и техните близки.

Петимата от семейство Маринови са осъдени на общо 41 години затвор на две инстанции. Предстои ВКС да гледа делото и да реши остават ли в сила присъдите им. Едната от тях вече е факт и майката Иванка е в Сливенския затвор, където трябва да лежи 8 години.

Преди месеци държавата, в лицето на Комисията за противодействието на корупцията за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/, отне три от луксозните возила на семейството.

Конфискуваните две кила златни накити на ромския клан от Долни Дъбник пък може да се видят в календара на комисията „Антикорупция”, както по-накратко наричат КПКОНПИ. Става въпрос за златни пендари, монети, гривни, синджири, пръстени и обеци за близо 250 000 лева.

Братята също са на мушката на комисията. На Горан вече са отнети луксозни коли за 140 000 лева, а все още не е приключило делото срещу Станьо, който може да се прости с имущество за 2 847 297 лева.

Trafficnews.bg сезира компетентните органи за шофьорите слепци. По случая започна разследване на отдел „Икономическа полиция” към ГДНП и Специализираната прокуратура.

Братята Горан и Станьо от Долни Дъбник, които взимат помощи като слепци, но шофират, вече са се простили с три бутикови лимузини.

“Ауди Q7” и два мерцедеса 63 AMG, оценени общо за над 400 хил. лв.,  са конфискувани от комисията „Антикорупция”  (КПКОНПИ). При акцията на полицията и прокуратурата срещу ромския клан Маринови са иззети и договори за покупко-продажба на други скъпи автомобили, сред които и лизингов мерцедес на името на Станьо Маринов за 427 000 лева.

Двамата братя никога не са работили и нямат никакви доходи освен получаваните от 2001 г. инвалидни пенсии, но живеят в лукс. Заслугата е на майка им Иванка Маринова, която като врачка е уличена в над 200 измами. Сред последните й жертви са три палестинки, от които е прибрала 2,5 млн. долара, за да им разваля черни магии.

Сладкият живот на семейство Маринови приключва след като разследването срещу тях завършва с присъди.

Маг Иванка вече е в Сливенския затвор с 8-годишна присъда Съпругът й Иван, синовете Станьо и Горан също на две инстанции са с потвърдени присъди за пране на пари.  Единствено дъщерята Елисавета се е отървала с условна присъда.

Досега „Антикорупция” е конфискувала 4 кила златни накити на семейството. Става въпрос за пендари, монети, гривни, синджири, пръстени и обеци за близо 250 000 лева.

„Купували са златни монети на Франц Йосиф, Наполеон. Има и класически синджирчета модел „Версаче“”, обяснява Николай Колев, шеф на КПКОНПИ във Велико Търново.

Докато на Горан вече са му отнети луксозни коли за 150 000 лева,  още не е приключило делото срещу Станьо, който може да се прости с имущество за 2 847 297 лева.

Кланът Маринови живее в две огромни къщи в Долни Дъбник, които са като мраморни палати. КПКОНПИ обаче е задействала и процедурата за тяхното отнемане заради незаконно придобитото имущество.

Пред TrafficNews.bg  главата на клана Маринови е напълно спокоен, когато  отговаря на въпроса  откъде са парите, с които семейството живее с такъв размах.  „Издържам се от пенсии, и от живота си, който ми живеят децата“, отсича Иван.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!