Цветанов натопи Борисов за сделката с ДПС

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов тази сутрин си изми в ефира на bTV ръцете с премиера Борисов. Въпреки че от Мюнхен министър-председателят се опита да ни убеди в еманципацията на депутатите от ГЕРБ и свободата да взимат самостоятелно решения, днес Цветанов го опроверга, като съобщи: „Винаги информирам председателя на партията, когато се взима сложно решение – за да знае какво се случва“.

Борисов знаеше за сделката с ДПС за Изборния кодекс, твърди Цветан Цветанов, като изтъкна, че за всичко били виновни БСП, ГЕРБ само искали да спасят от провал работата на парламента.

Цветанов оправда молбите си към ДСП за осигуряване на парламентарен кворъм така: „Те бяха обидени, че техните искания няма да се гледат и обсъждат. Нашето желание винаги е било да има политически дебати по всички теми. Това е нормално – да уважаваш мнението на позицията. Проведох среща и с Обединените патриоти, но ВМРО бяха против отпадането на преференциите.”

По думите му това е била причината да подкрепят исканията на ДПС за преференциите – да се регистрират и да минат и другите промени в Изборния кодекс.

За напускането на БСП от парламента, той заяви: „Исканията на Корнелия Нинова за нов състав на ЦИК се дължат само на един факт – в момента представителите на БСП в комисията са избор на Михаил Миков и Мая Манолова. Нинова иска в там да има нейни представители и за това настоява за избор на нов ЦИК“.

Лидерът на групата на ГЕРБ в НС продължи със смехотворните обяснения, като обвини за всичко БСП, които решиха да напуснат  парламента. Той дори се оплака, че ако БСП откажат да подпомагат кворума, народните представители на ГЕРБ и патриотите  трябва нон-стоп да са в Народното събрание и да загърбят международната си дейност.

А след всичко казано опроверга и себе си, като изрече с огроман доза категоричност: „Аз нося отговорност за всяко едно решение, което се взима от парламентарната група. Никога не съм се крил зад колективната отговорност”.