ГЕРБавите убиха с ДПС избирателните ни права с промените в Изборния кодекс

 След промените в Изборния кодекс 130 000 гласа става прага за преференциите. Това е абсурдно! Ченалова предлага да блокираме депутатите в парламента

ГЕРБавите убиха с ДПС избирателните ни права с промените в Изборния кодекс. Това стана с промените в Изборния кодекс, които „народните“ представители приеха против интереситена на 2,5 млн. българи, показани на референдума. 130 000 гласа става прага за преференциите. Това е абсурдно! Ясно е, че вече няма как избирателите да пренареждаме партийни листи, гласувайки за кандидатите, които ни допадат. Целта е да „избираме“ само послушковци.
„Българският парламент с очаквано мнозинство уби избирателните ни права. Управляващите арогантно демонстративно дадоха нов смисъл на законите – правила за гарантиране пожизнена безконтролна власт на олигархичното котило, сляло се с всички нива на управление, с цел забогатяването им с космически измерения“, сподели във Фейсбук бившата съдия Румяна Ченалова.
„Нямаме реални избирателни права. Нямаме сигурност. Нямаме бъдеще. Прокуратурата и КПКОНПИ дебнат като баскервилски кучета всяка проява на смелост да кажеш истината. Зад тях послушно потропват НАП, КФН, БНБ ,ДАНС и десетки други, обединени в глутница, действаща по команда на Рибата“, коментира тя.
„Всичко това е резултат от творческата дейност на нашите „избраници“, на които плащаме заплатите и които ни дължат отчет и отговори. Вместо това получаваме унижение, презрение и присмех. Вече сме и безправни – не можем да избираме когото и както поискаме, но пък сме длъжни да плащаме данъци, глоби, ток, гориво, вода, некачествени храни и да мълчим…“, добави Ченалова.
„Робите нямат право на избор. Те са нищо. Ние сме нищо. Но пък историята познава такива периоди в човешката цивилизация… Може би е време нашите робовладелци да получат исторически урок – например да ги оставим в сградата на безобразията им за дълго време – докато не ни върнат правата“, коментира бившата съдийка.
„За една обща разходка говоря, мирна и тиха, в плътни редици и с усмихнато очакване. Да им дадем шанс да осъзнаят думичките законност и справедливост. Защото сме добри хора и вярваме, че са се объркали…“, добави тя.