1000 лева дали на берач на желязо от „Победа“ за 14-годишната му дъщеря

Дойдоха едни хора и го напиха, а после му дадоха парите, за да вземат дъщеря ни, каза майката на продадената девойка. Пияният берач на желязо трябва да върне „зестрата“

14-годишното момиче, което в деня когато България почита Апостола на свободата едва не бе заробена за 1000 лева, е настанена в Кризисния център. Това каза пред камерата на Нова телевизия директорът на „Социално подпомагане” – Бургас Алина Конкьова. Майка на детето – Анка Стоянова от бургаския квартал „Победа“ обаче заяви пред камерата на бТВ, че момичето е при нея и натопи мъжа си, че е взел хилядарка за девойката.
„Дъщеря ми е тука. Дойдоха едни хора, напиха мъжа ми, много пиян беше и му дадоха 1000 лева“, жената, която е сред най-многодетните бургазлийки.
Анка има девет деца, а улица „Тамара“, на която тя и берача на желязо живеят, е известна с това, че там има най-много джебчии.
Говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева потвърди, че родителите на момичето са се опитали да го продадат във Франция.
„Случай на предварителна договорка между две ромски фамилии с цел 14-годишното момиче от Бургас да стане съпруга на 17-годишен младеж, който към момента пребивава заедно с родителите си във Франция“, заяви Ранева.
Един от вариантите е продаденото за 1000 лева момиче да остане в Кризисния център до 6 месеца.