Бургас почита Васил Левски с две факелни шествия

Очакваме повече хора на факелното шествие, за да уважим Апостола на свободата Васил Левски и делата му, обявиха от Организация за закрила на българските граждани

Бургас ще почете Васил Левски с две факелни шествия на 19 февруари от 18:00 часа, когато се навършват 146 години от смъртта на Апостола на свободата.
Шествието, което ВМРО организира, е с маршрут: пл.“Тройката“(пред „Триа“)-ул.“Александровска“-ул.“Богориди“-паметника на Васил Левски.
В 18 часа пред сградата на Община Бургас пък ще тръгне факелното шествие, организирано от „Организация за закрила на българските граждани“.
От патриотичната организация споделиха, че очакват повече бургазлии да се присъединят към тях, за да уважат Апостола на свободата Васил Левски и делата му. Ръководството на ОЗБГ изпрати и отворено писмо до гражданите на Бургас и бургаските медии.

ОТВОРЕНО ПИСМО
От „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/

Уважаеми съграждани,
Уважаеми гости,
Уважаеми медии,
„Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ за пета поредна година организира факелно шествие по случай кончината на Апостола на свободата – Васил Левски. Горди сме от факта, че и други хора, и политически партии го припознават като традиция и сме събрали последователи, като сме дали един добър пример.
На обявената от нас дата и час за провеждане на шествието, а именно 19.02.2019 г. от 18.00 часа пред сградата на Община Бургас, ще се проведе и друго шествие, но организирано от политическа партия и с друга точка на тръгване. Въпреки, че двете събития ще протекат поотделно, целта е една – почит към Апостола. Очакванията ни са към нас да се присъединят повече хора от предни години, за да покажем сплотеност и да окажем нужното уважение към Васил Левски и делата му.
ОЗБГ изказва своята благодарност към всички, които се присъединиха към шествията през годините и институциите, които помагат за тяхното осъществяване. Радваме се, че все повече хора идват да почетат Апостола, че ОЗБГ става все поразпознаваема с родолюбивите си дела и призоваваме мероприятието да протече в една патриотична атмосфера, и по предвидената програма. Заедно за Бургас!